Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Hur många gånger skall det behöva sägas?

Publicerad 2014-02-18 18:44:30 i Allmänt,

Lady Dahmer uppmärksammade idag att den *valfri svordom* artikeln av Alf B Svensson börjat spridas på sociala media - igen. Jag skrev om den sist den cirkulerade och denna gången har jag trots min enorma irritation inte nämnt det tidigare för jag är så oerhört trött på att bemöta samma missuppfattningar kring det här med genus om och om och om igen.
 
Men läs LDs inlägg då hon bemöter det hela bra med bland annat dessa ord:
Det som Alf B Svensson beskriver är INTE vad genusmedvetenhet handlar om. Det är ingen som vill förbjuda flickor att använda rosa, avstyra några lekar (utom möjligtvis våldsamma sådana) eller på annat sätt förbjuda eller tvinga barnen. Ibland behöver man tillfälligt ta bort vissa saker ur miljön för att öppna upp för fler alternativ, men det är inga förbud vi talar om. Genusmedvetenhet handlar ju om att VIDGA rollerna, inte byta på dem. Genus handlar om att ge ALLA barn, flickor och pojkar, tillgång till ALLA roller. (kläder, färger, leksaker, lekar, möjligheter osv).
 
Och vet ni vad? Min son gick till dagis idag med en rosa tröja och en rosa Barbie-telefon i handen... och hör och häpna.. hans snopp föll inte av och han tycker fortfarande om att leka med bilar. Amazing!
 
 

Kommentarer

Postat av: micro113

Publicerad 2014-02-18 21:04:50

Ojojoj.. Du måste faktiskt vara mer försiktig om din son tycker jag.
Min dotter hade snickarbyxor en gång när hon var liten och en gång fick hon leka med en plasthammare - Idag är hon truckförare. Jag vet faktiskt inte vad det var som förgiftade henne, men jag misstänker starkt att det var just byxorna. Det var ju inte bara pojkmodell utan dessutom blåa.

Min misstanke har dessutom stark evidens i att hennes bror som en gång hade rosa tröja på sig idag arbetar inom hemtjänsten.

Du anar inte vad man kan skada sina barn med såna där könsöverskridande experiment ;) :D

Svar: :D
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela