Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Feminina män på film

Publicerad 2014-02-12 11:41:00 i Allmänt, HBTQ,

Jag hittade ett "nytt" intressant avsnitt av Rantasmo på tuben där han tar upp feminina män på film som också är "bad asses". Han tar även upp hatet mot feminina män, som även förekommer bland homosexuella. Tycker detta är ett stort problem och visar också så tydligt hur feminismen, och att arbeta mot uppdelandet av människor i män och kvinnor som tillskrivs vissa speciella egenskaper och begränsas till vissa speciella uttryck, gynnar även homosexuella - och hur hur mycket av hatet mot kvinnor och minoriteter i samhället hänger ihop och egentligen kan ses som ett nedvärderande av allt som inte är norm (vit cis man).
 
Innan ni ser det avsnitt av Rantasmo som jag talar om så se gärna detta gamla avsnitt där han tillsammans med Nostalgia Chick pratar om gay inom Disney, och hur "den onda" oftast framställs som en väldigt feminin man etc.
 
 
Och så det senaste...
 
 
Nu är jag inte tillräckligt kunnig och insatt för att göra en bra analys av allt detta, så tipsar om klippen så kan kanske någon med bättre kunskap och tid göra det.
(Btw... hur coooool är inte Ra i Stargate-filmen!!!?? Såå cool)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela