Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Barnbokstips från Sanna

Publicerad 2014-02-24 09:56:53 i Allmänt,

Jag efterfrågar alltid barnboktips (och tips på barnfilmer) som inte är så könsstereotypa och heteronormativa så blir superduperglad varje gång Sanna har ett sådant inlägg på sin blogg. Kolla in det och när ni ändå är där så måste ni läsa hennes tidigare boktips. Jag tror jag fick till länken att de skall finnas om man bara fortsätter läsa på samma sida.
 
Känner att jag verkligen behöver ta och införskaffa lite fler böcker till ungen min. Dock har han ganska höga krav på vilka böcker han kan tänka sig att läsa. Inte för mycket text och så måste det vara någon form av dramatik.
Just nu är det nästan bara Stina Wirséns böcker, och då helst de där djuren slår sig och det kommer blod.
Och så Alfons (som ju tyvärr är rätt rejält könsstereotyp i många av böckerna), som Nico dock kallar för Karlsson, där han mest tycker om när Alfons pappa blir arg.
Även Emma hos doktorn av Gunilla Wolde tycker han är spännande.
 
Och en favorit för alltid är ju såklart Det var det fräckaste... Jag menar vem tycker inte om en bok med så mycket bajs?
 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2014-02-24 10:05:41

Det var det fräckaste innehåller ju dock bara handjur helt omotiverat så man får komma ihåg att byta när man läser. Antingen till hen eller variera med hon.

Svar: Helt sant.. Jag borde ha varit tydligare med att skriva att de böcker sonen går med på att läsa inte nödvändigtvis är de böcker jag rekommenderar heller, utan helt enkelt de han fastnat för. Vad gäller "Det var det fräckaste" så hinner jag aldrig ens läsa texten dock då han hoppar från sida till sida med orden: Bajs... bajs... bajs. Men håller med dig om att det är svårt att förstå varför författaren valt att enbart ha handjur..
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela