Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ett litet mirakel

Publicerad 2014-08-25 19:54:00 i Allmänt,

Nico har sedan han var ungefär två år varit extremt begränsad gällande vad han äter. På förskolan äter han det mesta men hemma enbart ICAs delikatesskötbullar, ibland fiskpinnar, ibland potatis, gurka, kall Denniskorv och youghurt samt morot. Lite enformigt och trist att familjen inte kan äta samma sak.
 
Dessutom känns det som om jag och maken tappat all fantasi och nästan alltid är samma rätter också. Så vi beslutade oss för att testa Linas matkasse när de hade prova-på-pris och tog en Linas Barnkasse.
 
Vicken grej! Inte bara att det kändes alldeles lyx och spännande att få mat hemlevererad utan det var kul att laga mat igen då det var något nytt att testa.
 
Idag testade vi första rätten vilket var något som hette typ Tokig tacofisk, eller nåt i den stilen. Ugnsbakad kolja med tomatsås och tacokrydda samt ost på  med ris till.
Och Nico åt!! Han åt ingen jätteportion med i alla fall minst 6 fullastade gafflar med ris och fisk, samt massa gurka såklart. Och maken åt!! (han är mkt kräsen, speciellt när det kommer till fisk) Han hade bara önskat mer sås och mer ost (och jag tyckte också det blev lite torrt).
Jag var verkligen supernöjd och har stora förhoppningar på rätt nummer två som är köttbullar. Dock tveksamt om Nico kommer äta av fläskfilén som ingår i rätt nummer tre.
 
Var för övrigt på BVC idag och Nico är 107 och väger 19,9. Han gjorde också syntest vilket var svårtolkat då han inte var så intresserad men han sa en del av bokstäverna. Sedan skulle han måla och ombads måla en gubbe men det ville han inte så han målade en telefonlur och skrev siffror istället. Kan också berätta att han tvingade BVC-sköterskan att kalla honom för Anki och målade sin teckning med pennan i munnen eftersom "Anki inte har armar"..haha.  Han fick även gå balansgång vilket han var bra på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela