Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ett litet framsteg..

Publicerad 2014-08-27 20:50:00 i Allmänt,

Ok, jag borde egentligen inte skriva om det alls för man bara jinxar det.. men kan inte låta bli för är så upprymd. En annan anledning till att inte skriva om det är att det antagligen inte intresserar någon annan än mig själv.
 
I alla fall... jag har ju alltid massor av historier i mitt huvud som jag vill få ut i bokform. Det händer dock aldrig och det främsta skälet är att många av dessa historier är väldigt ofullständiga och inte riktigt går ihop, eftersom de flesta baseras på mina drömmar. Jag har väldigt levande och påhittiga drömmar.
 
Nu har jag dock äntligen i mitt huvud lyckats pussla ihop några av dessa berättelser så att de faktiskt kan bilda en sammanhängande och någorlunda logisk historia (scifi-aktigt) och fått ner själva synopsis på papper. Kanske kanske ett första steg till att verkligen skriva något.
 
Som vanligt är ju mitt dilemma att jag vill ha det på engelska (då marknaden för den typen av böcker är så mycket större i UK och USA), men att jag inte är tillräckligt bra på engelska. Jag vet ju att det i alla fall ibland är några som sysslar med översättningverksamhet som läser bloggen och tänkte passa på att fråga om någon vet vad det skulle kunna kosta att privat anlita någon som översätter åt en? Apdyrt antar jag?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-08-27 21:57:20

HURRA!! ÄNTLIGEN! Hoppas att det kan bli något för du är BRA Emma! Jag är visserligen jävig men ändå :) /Mamma

Postat av: Helena

Publicerad 2014-08-28 21:38:26

Det där med vad översättning kostar är lite som att fråga "hur långt är ett snöre?" ;-) Jag har inte så bra koll på priser för litterär översättning eftersom jag själv bara jobbar med facköversättning, men kanske kan man tänka sig runt 1,50 kr/ord exkl. moms. Å andra sidan tror jag att en del tar betalt per ark eller sida vid litterär översättning och då vet jag inte alls vad det kostar... Jag känner verkligen att jag var till jättestor hjälp här nu :-P

Svar: Lite hjälp var det :) Tack :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela