Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Daftöland

Publicerad 2014-08-01 18:36:39 i Allmänt,

Idag hade jag en ledig dag från jobbet och hela familjen åkte till Daftöland i Strömstad... och här följer bildbevis och omdöme angående detta besök.
 
En första sak, som både kan ses som positivt och negativt, är att Daftöland är mycket mindre i verkligheten än man får intrycket av när man ser hemsidan. Detta kan ju vara lite av en besvikelse om man förväntat sig värsta stora stället, men i vårt fall tyckte jag att det var positivt då det var ganska lagom för ett barn i Nicos ålder.
 
 
Nico tyckte att slottet var spännande, även om han först tyckte att det var lite läskigt då det var så mörkt där inne, men sedan blev han lite besviken då det inte fanns prinsessor i slottet.
(Om någon funderar över vad Nico har på ryggen så är han fortfarande besatt av Karlsson på taket och går runt med en fasttejpad propeller av papp på ryggen)
 
 
En klart positiv sak var att det fanns mycket saker att göra för ett barn i Nicos ålder. Han hade lätt kunnat vara där många fler timmar än vi som föräldrar orkade. Att klättra på de stora sjövarelserna gillade han... men allra mest tyckte han nog om att plaska omkring i vattnet kring piratskeppen.
 
 
 
Han blev blötare och blötare, så det var verkligen tur att vi ahde tänkt på att ta med flera ombyten.
 
 
För tillslut så vägrade han ha på sig de blöta kläderna och det blev så här
 
 
Han gungade också och åkte några av de få åkattraktionerna som fanns.
Positivt var att det inte fanns några direkta köer utan han snabbt kunde åka.
Nackdel var att radiobilarna som han sett fram emot att åka visade sig enbart vara för barn över 130 cm så vi fick snabbt avleda honom och sedan undvika den delen av parken resten av dagen (men han tog själv upp det ett antal gånger och var besviken) och en annan nackdel var att de inte informerat om att vissa saker på området (som de radiostyrda piratbåtarna som han sett fram emot) kostar extra och innebär att man måste ha mynt - vilket vi inte hade, och ville man växla fick man stå i kö i ca en halvtimme på deras café.
 
Sedan upptäckte han en annan av sina favoriter - den stora studskudden att hoppa på, och testade på hinderbanan.
 
 
 
Avslutningsvis så besökte vi piratteatern, men den hade en stooor nackdel enligt mig. Det var extremt hög volym inne på teatern, och de sjöng och det exploderade grejer och ljudet var nästan olidligt. Många barn satt och höll för öronen och Nico besvärades helt klart av ljudet, och tyckte tillslut att det var så jobbigt (och läskigt) att han lade sig på marken, blundade och höll för öronen... så då gick vi. Jag kan verkligen inte förstå anledningen att ha så hög volym på något som är för barn (och vi satt långt bak)... Det var helt klart så hörseln skadades.
 
Men det var en trevlig dag och Nico hade väldigt roligt. Han hade nog gärna stannat länge och bara badat vid piratskeppen och hoppat på studskudden. Vädret var också lagom varmt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela