Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bokmissbruk.... hästmissbruk...?

Publicerad 2014-08-03 18:23:31 i Allmänt,

Ja jag tillhör ju då den generation som även om jag inte föddes med en dator i handen kom i kontakt med dem i såpass tidig ålder att de är en naturlig del av mitt liv... och jag spenderar mycket tid med datorer, kanske för mycket.
 
Men när jag sitter vid min dator så är detta ingen passiv handling. Jag sitter inte och stirrar tomt framför mig med nollställd hjärna. Vad jag gör varierar såklart, men ibland är jag social, ibland skapar/skriver jag, ibland läser jag/lär mig saker, ibland handlar jag saker, ibland är det bara nöje...
Själv spelar jag inte mycket datorspel, men jag känner många som gör och man lär sig även av det. Man lär sig strategi, engelska, samarbete och mycket mer beroende på vad det är för spel man spelar.
 
Och jag stör mig väldigt mycket på allt snack om datorspelsberoende eller datorspelsmissbruk. Ytterst sällan hör man samma sak sägas om en tonåring som läser mycket... eller håller på med hästsport hela tiden. Ingen som talar om bokberoende eller hästmissbruk. Varför är datorspelande betraktat som så fult jämfört med så mycket annat?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela