Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

De som säger sig inte se kvinnohatet måste fan bära skygglappar

Publicerad 2014-04-10 19:36:00 i Allmänt, Feminism och genus,

When Dakness Falls skrev ett extemt modigt, självutlämnande och gripande inlägg om sin barndom och uppväxt och hur hon via feminismen kunde lära sig vända ilskan mot den/de som förtjänar det istället för inåt. Och på detta inlägg får hon då denna hatiska kommentar: ”Du hade alltså en dålig pappa och började ta ut din ilska på allt och alla istället för att kanalisera och hantera dina känslor som en vuxen människa, sannerligen patetiskt.”
 
Istället för att reagera som jag nog hade gjort och bara brista ut i tårar över världens ondska så använder hon denna kommentar som bas för att skriva ännu ett superbra inlägg om kvinnohat, där denna kommentar så tydligt visar bristen på empati som män så ofta hyser gentemot kvinnor.
Jag tycker också att det är så vanligt att detta "knep" så ofta används av män mot kvinnor... att förringa oss och våra känslor genom att hålla händelser ur vårt förfluta mot oss eller förlöjliga det hela. Om vi gråter eller brusar upp så är vi "hysteriska"... De som säger sig inte se detta kvinnohat borde dels läsa WDFs inlägg men också tänka på olika kända personer av olika kön och jämföra hur de beskrivs och talas om när de visar känslor. Hur många arga män (Robert Ashberg tex) kallas för hysteriska? Hur många arga män (som Janne Josefsson) får höra att det säkerligen är ett obeabetat barndomstrauma som ligger till grund för ilskan. Är du säker Janne, att det är bristerna inom omsorgen som gör dig arg.. och inte att din mamma ammade dig för lite?
 

Men i männens värld kan alla kvinnors åsikter och känslor tydligen avfärdas och förminskas genom att de himlar med ögonen och pratar om "PMS" eller att man "fått för lite kuk det senaste"... Skulle vilja se en mans reaktion om han blir upprörd och jag hånflinar åt hans ilska och frågar om han fått pungen i kläm. Eller då män alltid tycks härleda kvinnors ilska eller protester till någon brist hos kvinnan själv så kanske man skulle ifrågasätta mannens ilska på liknande sätt: Är det säker på att det egentligen är den där politikern du är arg på, eller är du egentligen frustrerad för att du inte fått upp den det senaste?

Jag kan berätta vad som skulle ske... En man skulle ALDRIG acceptera att bli behandlad på det sättet. Men kvinnan... ja hon skall ju tiga i församlingen, eller vad är det di där "heliga" böckerna säger.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela