Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Tankar på kvällskvisten

Publicerad 2013-09-04 20:56:25 i Allmänt,

Ibland roar jag mig med att söka min egen blogg på Bloglovin (följ mig där för sjutton, så blir jag glad) och kollar vilka bloggar de listar som "liknande bloggar". Blir alltid lite glad när det är bloggar som Ketchupmamman, Genusfotografen, Moralfjant och liknande som de har med. Att ens finnas med som liknande är ju hedrande. Haha.. skitfånigt då det ju inte är ett tecken på att jag är i närheten lika bra på att blogga är lika poppis, men man kan ju låtsas :)
 
Vår del av bygget går bra även om det är svårt för oss att orka med samtidigt som vi jobbar, och på fredag eller måndag kommer snickarna tillbaka och så får vi se hur det går.
Om någon undrar varför jag inte skriver mer utförligt om den meningsskiljaktighet som pågår mellan oss och byggföretaget, eller skriver deras namn, så har det sina orsaker.
 
Det främsta skälet är att jag tycker om de som arbetar där. De är duktiga och väldigt trevliga snickare och en del av dem känner jag sedan tidigare eller känner anhöriga till dem. Jag tycker bra om dem och har inget otalt med dem och vill inte att de skall känna att de får dåligt rykte eller hamnar mitt i denna soppa.
 
För det andra vill jag inte hänga ut någon innan det hela är avslutat. Kanske löser det sig och vi finner en bra lösning i slutänden. Då vill jag inte ha gått händelserna i förskott och kastat dynga på någon, även om jag såklart stundvis är både ledsen, arg och frustrerad.
 
Tredje skälet är att jag vill tro andra människor om gott. Jag vill inte tro att denne person gjort oss illa eller försökt lura oss med flit utan att det är ett misstag som fått stora konsekvenser för oss (och för honom). Vissa hävdar att jag är för snäll och tar för stor hänsyn mot andra men jag vill vara snäll och tänka gott om andra. Jag vill behandla andra som jag själv skulle vilja bli behandlad. Någon måste börja liksom. Sedan är ju alla sig själv närmast och jag tål inte att bli trampad på. Men jag hoppas att jag får rätt och att personen i fråga faktiskt är den reko människa jag från början såg denne som.
 
Sist så är det ju så att OM det skulle vara så trist att det skulle behöva dras vidare så är det bättre att ha rent mjöl i påsen och inte ha snackat skit och hängt ut någon, utan att det hanteras av de instanser som skall ta hand om sådant.
 
Nu är jag inget frakking helgon eller så, men jag försöker tänka efter och vara en bra person så gott det går. Så ibland behöver jag få ur mig saker men försöker då utelämna detaljer.
 
Så, nu skiter vi i det.... nu blir det Sharknado!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela