Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En något bättre dag

Publicerad 2013-09-29 19:08:06 i Allmänt,

Tack för alla snälla och stöttande kommentarer jag fick efter gårdagens inlägg, både här och på fb. Jag vet ju det, egentligen, att man inte är ensam om att känna sig tokig ibland. Och jag vet ju själv att jag håller mig på "rätt sida vansinnet".. för det finns inte ens på kartan att jag skulle slå, kränka eller vara medvetet elak mot min älskade unge. Och kanske är det det han vet.. inte mycket att vara rädd för där inte.
 
Vi låg ut hade en av våra många föräldraskapsutvärderingar igår kväll och försökte spåna på hur vi kan få situationen att bli bättre. Jag är nämligen övertygad om att Nicos beteende till 10% beror på hans personlighet, 10% på sjukdom/hunger/trötthet och 80% på hur vi agrerar och hanterar situationen.
Vi bestämde oss därför för att dels planera in Nico-tid i allt vi har att göra och att den tiden skulle spenderas med honom utan att man samtidigt gör något annat, dels att han skall engageras mer i det vi gör samt att vi skall bytas av mer så att inte bara jag är med Nico så vi går varandra på nerverna.
 
Resultatet blev en mer produktiv dag och ett gladare barn, även om han haft vissa utbrott.
 
Vi var uppe ganska tidigt och jag rensade ur Nicos garderob för att lägga ut på Tradera och donade. Nico var sedan med Hampus uppe på vinden och grejade ett tag vilket gjorde honom mycket glad.
 
 
Sedan kom mamma och pappa på besök och hjälpte oss att bära in diskmaskin och sätta upp gardiner i Nicos rum. Ser genast mer klart och mysigt ut.
 
 
Dock fick Nico ett anfall när de var tvugna att åka hem. Dels ville han följa med och i kaoset som rådde när de gick så kom han efteråt på att han inte gett dem någon kram. Han grät helt hysteriskt i en halvtimma tills jag helt enkelt sa att vi kunde åka förbi dem och ge dem varsinn kram på väg till affären. Som tur var gick det bra för dem och han lugnade sig.
Kunde storhandla utan problem också.
När vi kom hem behövde jag målade lite panel. Först blev Nico jätteledsen över det men sedan så fick han gunga tillsammans med Hampus och då var allt jättekul istället. Efteråt gick vi in och han fick bada medan jag hängde upp hylla och städade i badrummet.
 
Sedan var det diska, laga mat och äta tillsammans. Han var riktigt mysig och go nu på kvällen och inga problem att lägga.
Man kan säga att hans humör pendlar upp och ner som om han hade PMS. Underbar är han i alla fall :)
 
Fick en del gjort idag också så det känns bra även om man alltid önskar att man hann med mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela