Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Manlighet är att kunna äta starkt?

Publicerad 2013-10-04 19:11:05 i Allmänt,

Den sociokulturellt skapade manligheten tar sig ibland, enligt mig, konstiga uttryck. Som besattheten av att inte bara själv kunna äta saker som är riktigt, riktigt starka utan också diskutera tillfällen då man ätit stark mat, människor man känner som ätit stark mat... och så vidare.
Jag har nu under bara några veckors tid på två skiljda arbetsplatser under lunchen lyssnat på manliga kollegors långa samtal kring det här med riktigt stark mat som de ätit eller bevittnat andra äta.
Man jämför "scoville" som är den skala man mäter upplevd hetta på. Och trots att det typ bara finns två sorters peppar i världen som går över 1 miljon scoville, och endast en som går över 2 miljoner, så tycks precis alla antingen själva ha smakat något med flera miljooner scoville eller känner någon som har gjort det. Underligt det där.
 
Är det manligt det där? Att kunna äta starkt? Att äta äckliga saker "bara för att"? Är inte det bara rätt.... dumt?

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2013-10-04 22:30:27

Jag har inte upplevt att det skulle vara typiskt manligt. Dock har jag upplevt att det tydligen klassas som manligt att kunna trycka i sig en bamseportion på kortast möjliga tid. Det låter ju inte heller särskilt smart.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela