Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Pusseldagen

Publicerad 2013-11-11 20:03:32 i Allmänt,

Eftersom Nico var småfebrig och hängig igår och fortfarande verkade trött i morse så stannade jag hemma med honom idag. Får sådan dålig-mamma.ångest om jag skickar iväg han till dagis om  jag misstänker att han kanske kan vara sjuk. Dock har han verkat helt ok idag så blir dagis igen imorgon.
 
Dagen spenderades mest med att pussla. Senast när jag köpte ett tjugobitars pussel så lade han ju det på ett kick, så tänkte att det skulle vara lite mer utmanande nu. Åkte till leksaksaffären och köpte detta pussel med 40 bitar.
Han kunde ju lägga det men det krävdes att pauser och att jag satt med och gav små tips. Inte på grund av antalet bitar egentligen utan för att motivet var lite för svårt för honom. Han jämför inte med bilden på lådan så om motivet inte är något han vet ungefär hur det skall se ut så blir det jobbigt för honom, och här var det ju konstiga små utomjordingar och så.
 
Sedan kom ännu ett pussel på posten, som jag beställt från Lajbanssons leksaker på nätet, som hade 50 bitar.
 
Hmm.. nu när jag såg bilden (som kommer från Traderaannonsen) så inser jag att det inte alls är det motivet jag fick på posten. Det vi fick var typ Bamse och farmor som lagat honung. Well, i alla fall så gick det pusslet bättre. Det var större bitar och mer välkänt mönster så han kunde lättare se hur bitarna skulle vara. Han behöver dock lite hjälp för att alla bitarna inte skall försvinna och kan behöva hjälp att orka göra klart.
 
Så, han kan sammanfattningsvis lägga pussel med 40 och 50 bitar men tycker nog helt klart att 20-30 bitar är roligare.
 
Annars har han varit en solskensunge idag. Han var så söt som hade med docka och dockvagn när vi handlade i affären. Och han börjar bli mycket bättre på att acceptera när man säger att han inte får köpa något. Skönt att slippa utbrott i affären.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela