Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Principerna försvinner en efter en

Publicerad 2013-11-23 17:28:39 i Allmänt,

Innan Nico föddes och allt sedan dess har jag varit väldigt bestämd med att han INTE skall få ha leksaksvapen. Jag tycker det är extremt olämpligt att leka krig. Men idag så rök ju då den principen. Dels så kändes det lite meningslöst då han går runt med massa andra saker och gör "skjutljud" ändå, och dels så fick han välja vad han ville på leksaksavdelningen och en pistol var det enda han ville ha.. Och kändes svårt att förklara etiska principer för en treåring när man gjort bort sig och sagt "välj vad du vill". Så var det med det.
 
Och om man vill få det till en genusgrej och att "pojkar alltid vill leka med vapen" så kan jag ju meddela att han i övrigt idag har lekt med sin bebisdocka, med sina två små rosa och lila Polly pocket figurer med tillhörande glittrande bilar, haft hårspänne med Hello Kitty samt lekt med en liten docka med älv-vingar. Så det är nog ganska jämn fördelning mellan olika typer av leksaker.
 
Fast kanske pistolen mystiskt kommer försvinna om några dagar.... det känns lite så.

Kommentarer

Postat av: peachbeast

Publicerad 2013-11-24 10:15:22

Jag tror inte du behöver oroa dig så mycket. Det verkar ju som att nico får en varierad lek och absolut inte blir matad med enbart "killiga" värderingar.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela