Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Välkommen till tråkbloggen

Publicerad 2013-05-02 12:51:37 i Allmänt,

Jag är väl medveten om att underhållningsfaktorn på de senaste dagarnas inlägg inte är så himla stor (frågan är väl om de någonsin varit det hehe) men när man har ett barn som är sjukt så är livet dels mindre skoj och dels blir man smått hjärndöd.
Att spendera dagarna hemma med en sjuk Nico är lite som jag förställer mig att det var att vara slav i antikens Rom eller nåt. Han ropar ut olika order och jag måste lyda för annars upprepar han ordern en gång i sekunden tills jag ger mig alternativt faller ihop i en snyftande hög. Min motståndskraft bryts snabbt ner av att jag tycker synd om honom när han har feber också.
 
Han vaknade vid sex i morse och min plan var då att jag skulle till jobbet och han till dagis med tanke på att han var pigg och glad igår, men så kände jag på hans panna och brände mig i princip. Hög feber och det var bara att meddela VAB. Nico ville ha min telefon, sedan min dator. Han ville ha yoghurt, en macke (som han ångrade sig och inte ville ha när den var gjort), han ville ha gurka, medicin (för att han får ett gelehallon efteråt) och han ville ha Kinderägg.
Han gick upp och tog med snutten och nappen, kom tillbaka utan och ville att jag skulle gå och hämta dem alternativt orkade inte gå tillbaka själv utan ville att jag skulle jämta hela honom. Han ville också se två filmer samtidigt, en på datorn och en på iPaden. Och så vidare.....
 
Vid lunch bestämde jag mig för att försöka muntra upp honom, och mig själv, genom att vi åkte till McDonalds och köpte med oss lunch hem därifrån. Vad muntrar upp bättre än onyttigheter liksom? Nico höll med och var mycket förtjust. Han åt ganska mycket och sedan däckade han av i soffan.
Nu är det alldeles tyst härhemma. Jag tror inte att någon utan barn kan inse hur tyst tystnaden verkligen är, och hur mycket man borde uppskatta den. Så jag sitter här och njuter. Tyst. Alldeles tyst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela