Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Utmattad av ingenting

Publicerad 2013-05-09 19:30:06 i Allmänt,

Idag är en sådan dag som jag tror att de flesta föräldrar känner igen. En sådan dag då ens barn totalt dränerar en på energi och man i slutet av dagen är helt utmattad trots att man inte fått gjort någonting.
Vår plan att få Nico att sova lite längre på morgonen genom att låta honom vara uppe senare igår slog ju helt slint. Han vaknade vid 6 imorse och de enda som inte fått sovit ordentligt var jag och Hampus.
 
Sedan har Nico haft en underligt humör hela dagen. Han har haft febergräns så kan vara det faktum att han inte mår helt bra som har gjort honom skogstokig men herre min je vad han har hållt på. Förutom att han sov kanske en och en halv timme runt lunch tid (underbara tystnad!) så har han inte varit stilla eller tyst knappt en sekund. Han har yrt runt och vrålat och sjungt. Inte kunnat göra något på egen hand under hela dagen utan bara skrikit KOM DÅ! om och om igen eller legat i en hög på golvet och storgråtit om uppmärksamheten enligt honom varit för liten.
Han har klättrat på mig, petat mig i ögonen, vrålat KILLEKILLEKILL och klöst mig i ansiktet (hans kittlande är aningens våldsamt). Han har pendlat mellan att skratta hysteriskt och vara full med bus till att bryta ihop totalt om något går det minsta emot honom. Helst skulle han ha dator, telefon och iPad samtidigt för att inte skrika av ilska.
Stundvis helt underbar och charmig men stundvis.... ja vad skall man säga, jag är helt slut.
 
Jag fick som sagt var på grund av hans humör och min bristande ork gjort ungefär noll idag förutom att jag tog med Nico till apoteket för att hämta ut medicin och passade på att handla och hämta pizza.
Hampus har däremot rivit en del av huset... ja det skulle rivas alltså så det var inte så att han gick bärsäk eller så.
 
Nu är planen att jag skall få Nico att somna och sedan gå ut och kasta allt som rivits i containern men om det fortsätter så här kommer det ta mig hela natten för Nico kör sin "kjama"-taktik och skall bara kramas och kramas hela tiden... Och det tar ett bra tag innan jag klarar av att säga att "nej du får ingen kram".

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela