Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Svettigt värre

Publicerad 2013-05-19 19:17:54 i Allmänt,

Ja det kommer nog bli väldigt mycket mindre skrivet på bloggen den kommande tiden skulle jag tro, i alla fall i perioder. Och när jag skriver kommer det bli som idag -en för många gansla trist beskrivning av min dag. Men just nu har jag liten tid att tänka och reflektera eftersom all tid går till med praktiskt handlande.
 
Igår hade vi en härlig biodag. Jag som tycker värme är lite påfrestande trivdes bra i en sval biosalong. Och innan ni säger något så anser jag det vara min rätt som svensk att klaga på vädret i alla lägen. Vädret är för kallt, för varmt, för regnigt eller för torrt - så är det bara :)
Nico sov ju över hos mormor och morfar (vilket hade gått jättebra) så jag kunde till och med få breda ut mig i sängen på natten. Trodde att jag skulle vakna atomatiskt tidigt ändå men hade kunnat sova halva dagen tror jag.
 
Idag har vi (mestadels Hampus) spenderat dagen med att ta bort gjutformarna kring grunden. Var lite mer jobb än man hade kunnat tro och alla andra saker vi hade på "to do"-listan fick strykas. Nico var minsann också med och hjälpte till. Idag tyckte han att det var väldigt kul för när jag skruvade ut skruv med skruvdragaren fick han vara med och hålla i den och trycka igång den (jag höll samtidigt alltså)...Han var sååå stolt!
Sedan skulle alla brädor flyttas och medan Hampus tog de stora så lassade jag och Nico på de små i skottkärran och körde iväg. Nico jobbade på som bara den och vägrade gå och tömma kärran förrän varenda liten brädbit var med. Försökte man fuska röt han: -Du! och hötte med fingret åt mig :)
Samtidigt som han jobbade på så sjöng och gnolade han på olika visor, alltfrån "Broder Jacob" till Bamse-sången.
 
Överlag så har han varit mycket mer pratsam det sista. Kanske skäpper det mer och mer? Idag har han bland annat frågat flera gånger "Vad gör du?", vilket han aldrig brukar göra.
Dessutom var han väldigt rolig när vi var och handlade söndagsmiddag på McDonalds (ja vi är rätt lata av oss så en gång i veckan brukar det bli hämtmat). När han får Kinderägg brukar han ju rabbla sin lilla ramsa: - Lilla pappa, jag har fått ägg!
Det gjorde han även idag fast då han fått sin McDonalds mat så jag sa att det är ju inget ägg du fått, det ä rju hamburgare, och då var han tyst en sekund och ropade sedan glatt:
- Lilla pappa, jag har fått bubbi"
("jag har fått" låter dock mer som "ja ha fa" när han säger det, och ibland orkar han inte ens med orden utan byter ut dem mot "golli golli" som är några av hans utfyllnadsord).
 
Nu sover han strax och jag skall slappa i sängen för att samla kraft inför en ny jobbvecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela