Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Föräldraskapsångest

Publicerad 2013-05-23 10:03:30 i Allmänt,

Jag tappar inte humör så himla ofta, enligt mig själv i alla fall, men när jag gör det så kan jag ha ångest i dagar. Så fort jag blivit det minsta arg så skär det som knivar i mig. Att göra min unge ledsen är verkligen det värsta som finns.
 
Just nu längtar jag efter honom så jag nästan förgås. Var stressig lämning idag och fanns ingenstans att parkera utan fick stå nedanför en ganska brant backe en bit från dagiset. Då ville Nico att jag skulle bära honom upp och jag försökte förklara att det kan jag inte får jag bar massa saker och min rygg är för kass för att bära så långt. Jag erbjöd att hålla hans hand men han bara grät och skrek... och tillslut kastade han sig ner på marken i regnvatten och smuts... och då liksom brast det lite. Jag lyfte bestämt upp honom och ställde honom på fötterna och började gå före honom vilket fick honom att gråta massor. Usch känner mig så hemsk nu i efterhand. Vill inte behöva bli så arg.
 
Fick ju dåligt samvete efter tre meter dock och gick tillbaka, satte mig och pratade med honom, vi kramades och sedan gick vi hand i hand upp. Men varför behöver det ofta bli sådär? Att man liksom måste bli nästan rasande för att barnet skall inse att det inte finns en chans att de får som de vill?
Gick ju över på tre sekunder för hans del dock. När vi började gå sedan så var han inte ledsen mer och när vi kom in på dagis var han glad och sprang in och började leka med en gång. Så jag antar att han inte fick några själsliga ärr av att jag blev arg, men jag fick. För jag vet ju att han inte kunde förstå själva grejen med att min rygg gör ont, han ville bara vara nära mig och jag sa nej. Usch usch.... Måste sluta älta sådant här. Är det bara jag som gör det?

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-05-23 15:40:42

Emma, ALLA barn testar gränser så även Nico:) Han ville testa dig och om du inte hade haft problem med ryggen HADE du ju burit honom eller hur? Nu insåg han efter att ni blev "vänner" igen att det inte gick att få dig till att bära honom, det var alltså inte närheten du förnekade honom;) Puss/mamma

Svar: Sant. Tack :)
Knyttet

Postat av: Helena

Publicerad 2013-05-28 13:40:52

Det här är första gången jag är inne på din blogg, så hej! :-)

Jag tror det är oundvikligt att man blir arg på sitt barn ibland. Vissa dagar har man helt enkelt mindre tålamod och man är ju heller inte mer än människa. Jag tror också att det kan vara nyttigt för barnen att se att även föräldrarna blir arga ibland och har en gräns. Det viktigaste är nog ändå att man kan bli sams efteråt och att man kan förklara varför man tappade humöret.

Svar: Hej, och tack för besöket :)Det du skriver är absolut sant... det är ju viktigt för barn att få se hela känsloregistret och även få lära sig om hur man löser konflikter på ett bra sätt... men kan svida i hjärtat ändå ibland :)
Knyttet

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela