Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

En gång i månaden

Publicerad 2013-05-28 12:53:20 i Allmänt,

Kan börja med en liten varning. En gång i månaden får kvinnor det som kallas för menstruation, eller mens om man vill korta ner det. Om man finner detta faktum obekvämt och inte vill läsa något som kan påminna en om detta så bör man sluta läsa detta inlägg nu.
 
 
Nu är jag 33 år och lustigt nog som glömmer jag varje månad att jag skall få mens. Som en jäkla överrasking, och inte en trevlig sådan, så dyker den upp. Inte ens när jag vaknar på mogonen och funderar över varför jag har sådan satans kramp i magen så trillar myntet ner. Nej, det krävs en halv dag av plågsamma magsmärtor fram tills dess att jag går på toaletten innan jag fattar vad som pågår och kan prisa icke-existerande högre makter att jag inte hade vita byxor på mig. Och i samband med det får jag då även en aha-upplevelse vad gäller de senaste dagarnas oförklarliga känslor av sorg och vrede.
 
Vad jag inte heller visste innan jag fick barn var att för vissa blir mensvärken värre av barnafödande. Innan jag fick barn var den påfrestande och plågsam, medan den nu är helt vidrigt omänsklig. Det känns som om jag skall slitas av på mitten. Magen panikkrampar och korsryggen värker. Som om någon kört en kniv i magen på mig medan någon annan gett sig på min rygg med ett baseballträ. Det är ingen happy happy feeling i mig just nu.
 
Men jag är ändå på jobbet, så F U Amazing atheist som trodde att kvinnors sämre löner berodde på deras arbetsprestationer som försämras av mens. Vi kvinnor kan fan jobba trots mensvärken från helvetet. Det är bara män som kollapsar av förkylningar (generaliserar stort och slår på stora stereotyp-trumman).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela