Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det där med rutiner

Publicerad 2013-05-05 19:07:24 i Allmänt,

På föräldrakursen talade som vikten av rutiner. Som en slags trygghet för barnen.
Jag vet inte om jag/vi är så bra på det där med rutiner, eller så har vi rutiner fast jag inte tänker på det som en rutin. En rutin är ju en vana, något man vanligtvis gör, och det har vi ju såklart men hur vi gör det har kanske ingen riktig struktur som återkommer dagligen.
 
Vi går upp på morgonen och är det jobb/dagis som gäller så får Nico frukt medan han ser på film och jag gör mig klar och sedan kläs han på och så åker vi. Är vi lediga ligger vi i sängen och ser film tills vi behagar gå upp.
 
Äter lunch gör vi väl oftast runt 11. Har inga speciella regler kring detta. Nico sitter vid soffbordet (då vi ännu inte har riktigt kök) och donar lite som han vill.
Blöjbyten sker där vi befinner oss för tillfället. Mellanmål får han när han ber om det. Sova på dagen gör han oftast inte men är han trött får han sova en stund om han vill det.
 
Sedan äter vi middag någon gång mellan 17-18. Ofta när Nico säger att han vill ha mat. Har han varit på dagis har han ofta ätit så mycket mat där att det är lika bra att vänta tills han själv säger att han vill äta.
Kvällsmat blir det oftast ingen då vi äter middag så sent men han får om han ber om det, vilket han ibland gör.
 
När han skall sova så borstar Hampus han tänder, där vi befinner oss, och det går olika bra. Sedan bytes blöja och så och han klättrar in i sitt tält. Han lägger sig runt 19 men känns inte som en rutin eftersom han själv vill sova då. Nu för tiden säger han oftast själv att han skall sova strax innan och börjar hämta sina snuttar.
 
Sedan sitter jag utanför tältet med datorn och spelar musik för honom och gör annat medan han somnar. Han sover i tältet ungefär halva natten och sedan kommer han in till oss.
 
Så det känns inte som vi har egentliga rutiner men funkar för oss för det mesta. På ett sätt tycker jag att det är bra att eftersom Nico själv säger till när han vill äta och sova så har han lärt sig att själv känna efter om han är just hungrig eller trött. Jag tror att det är en bra sak.
Eller är jag ute och cyklar?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela