Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Den lilla Kristina Lugn

Publicerad 2013-05-01 20:24:36 i Allmänt,

Ibland hör man ju något som liksom fastnar, en historia som dyker upp i ens huvud då och då och ger en rysningar. En sådan historia är den jag någon gång i något sammanhang på tv hörde om Kristina Lugn. Minns inte ens om det var hon själv som berättade den eller om det var någon som berättade detta om henne.
 
I alla fall var historien som sådan att Kristina Lugns pappa någon gång under hennes barndom hade lovat henne att få gå på bio på hennes fördelsedag. Vet inte om det var första gången hon skulle uppleva ett biobesök, men i alla fall var det en stor grej för henne. Pappan byggde upp förväntningarna och talade mycket om det stundande biobesöket och när födelsedagen slutligen kom så var lilla Kristina väldigt lycklig.
De åkte till biografen men så stannade pappan utanför och sa: Nej det blir ingen bio. Idag skall du få lära dig om besvikelse.
 
Jag vet inte om jag minns alla detaljerna rätt, eller om den ens är sann, men visst är det fruktansvärd. Tänker ofta på det. På den lilla besvikna Kristina Lugn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela