Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lättkränkta?

Publicerad 2013-03-04 08:26:15 i Allmänt,

Jag finner det lite underligt det där med att varje gång man talar om mäns våld mot kvinnor, våldtäkter eller orättvisor som drabbar kvinnor så är det alltid några, mest män, som måste gå i taket. Dels över att de ser det hela som någon slags anklagelse mot alla män och dels för att det sker orättvisor som drabbar män också, vilket de av någon anledning känner måste tas upp i sammanhanget.
 
Kan ju börja med att skriva att alla män naturligtvis inte beter sig illa mot kvinnor. Jag tror inte att en enda feminist tycker det. Personligen träffar jag dem inte ofta, de där männen som beter sig illa, men ofta nog. Man kan säga så här, att när jag som tonåring av erfarenhet fick inse att man som tjej aldrig bör somna i ett hus där det finns män, eftersom man inte vet vad de tar sig friheten till, så insåg jag också att det fanns ett problem. Att något inte stod rätt till.
Jag är inte heller blind för de orättvisor som män utsätts för, som misshandel i nära relationer och underläge i vårdnadstvister för att nämna två, och jag anser inte att dessa skall ignoreras utan motverkas och talas om de också.
 
MEN om man inte kan se det faktum att i det stora hela, om man väger in alla faktorer, så är kvinnor helt klart de mest utsatta i samhället om man jämför män och kvinnor så känns det lite som om man med flit inte vill se detta... och du undrar man ju lite varför. Är det för att man är oerhört lättkränkt och tar allt personligt? Känner sig som en sämre människa för att andra av samma kön beter sig illa? Hade det inte varit bättre att säga att ja fan detta är t skogen så nu hjälps vi alla åt, kvinnor som män, och förändrar detta?
 
Eller ser de det som om man erkänner problemet så ignorerar man de problem män har? Kan de inte fokusera på flera saker samtidigt? För de kan väl inte allvarligt mena att varje gång man talar om ett problem så måste man ta upp ALLA andra problem av rättviseskäl? Hur ofta sker det i andra sammanhang. Om man skriver om ett krig i ett land är man ju inte skyldig att redovisa alla andra krig som pågår bara för att ingen skall tro att man tycker att deras lidande är oviktigt.

Underligt sätt att tänka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela