Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Pojke med paljetter

Publicerad 2013-06-29 19:52:11 i Allmänt,

Idag på förmiddagen tog jag Nico och åkte med mamma till Göksäter. Skulle egentligen bara köpa pressening (hur fan stavas det egentligen?) men blev lite allt möjligt annat också, som färg, penslar, strumpor, handdukar och sånt. Fick även en myströja av mamma. För Nico var det rena julafton då han fick två pyjamaser av sin mormor (en valde han själv - en hiskelig röd "brandmanspyjamas" som han ville ha då det fanns en telefon på den... han har på den nu och ser ut som en high-tec tomtenisse hehe), en plaststol att ha i trädgården, en leksaksbrödrost (som han älskade) och en hatt. Hatten var också en sådan som han blev helförälskad i och har haft på sig nästan hela tiden sedan han först fick på sig den idag. En röd paljetthatt :) Man blir glad när man ser honom med den... som om man är på en mini-cabaret :)
 
 
Kom på att andra födelsedagstips till sonen kan vara leksaksmicro samt leksakskaffebryggare. Han är mycket förtjust i kökssaker. Sökte lite på ToysRUs och BR-leksaker och fann dessa.
 
Den översta är lite ju lite "plastig" men färggrann och tror säkert att Nico hade älskat den och det är ju det viktigaste. Under är ju ett helt kök som jag tror att han hade tycks om. Nu har han ju dock redan en Brio-spis så kan ju vara onödigt. Dock hade han kunnat ha den ena i sitt rum och den andra i köket. Gillade att denna hade även diskho och plats för förvaring av leksaksmat och servis. Och tyckte om det faktum att den var blå... inte för att han inte hade kunnat ha typ rosa men för att det annars är så vanligt att alla köksleksaker MÅSTE vara "tjejfärger".
 
När vi hade shoppat så fikade vi i alla fall och Nico åt två korv med bröd. När vi kom hem så var han några timmar hos sin mormor och morfar och åt tydligen två korv med bröd även där. Han var nog mycket korvsugen just idag.
Det var meningen att jag skulle måla brädor medan Nico var där men kom igång sent eftersom det ösregnade och sedan gick tid bort då torkställningen höll på att rasa - igen - så blev bara en omgång brädor idag trist nog.

Nico var lite trött och gnällig när han kom hem. Grät för allt en stund men han blev på bättre humör när vi åkte och handlade.
 
När det var dags att sova så kröp han först upp i vår säng och jag tänkte faktiskt låta honom sova där, men sedan ångrade han sig och ville in i sin säng ändå.
Nu hoppas jag att han somnar snart (med leksaksmobil i hand såklart) så jag och Hampus kan ha skräck-scifi kväll med bland annat Event Horizon och The Sphere.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela