Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Gjort lite nytta

Publicerad 2013-06-13 20:24:15 i Allmänt,

Dagens läkarbesök med Nico var som vanligt totalt slöseri med tid. Lång väntan med en unge som blir allt mer gnällig men blir jätteglad och skiner upp när läkaren kommer (eftersom han vet att det innebär att man snart åker igen) och en läkare som säger: "Han är ju så glad, verkar inte sjuk alls".... och man får försöka förklara att han kanske verkar pigg just nu, denna minuten, men resten av dagen är så inte fallet.
 
Nico är rutinerad och gick själv fram till doktorn och lyfte tröjan så att han kunde lyssna på hjärta och lungor. Stod stilla medan läkaren klämde på körtlar och nacke. Satt still i Hampus knä när det tittades i öronen och när han såg doktorn ta fram spateln så tog han själv ut nappen, gapade och sträckte ut tungan.
Blodprovet var han dock inte helt glad för, men mest eftersom han vet att de försöker sätta på plåster efteråt och han är rädd för plåster.
 
Vad vi fick veta av det hela: Han är lite, lite röd i ena örat men det är nog ingen inflammation. Han är lite, lite röd i halsen med det är ingen halsfluss. Han har lite, lite förhöjd sänka. Allt annat verkar bra. Vi skall vänta nån/några dagar och se om febern lättar. Han ville också ha ett urinprov och sa detta som om det var något vi kan fixa på ett kick. Sedan såg han lite förvirrad ut när vi frågade om vi kunde åka hem och göra det så fick förklara att "skaffa urinprov" på ett blöjbarn innebär att ta av blöjan och sedan förfölja barnet i timmar med en jäkla mugg i högsta hugg. Vi kommer dock försöka fixa detta imorgon på morgonen och åka in med det.
 
Efteråt åkte vi och handlade och åkte och köpte en Happy Meal till Nico. Han ville dock knappt äta det heller. Idag har han sammanlagt kanske ätit fyra små bet på en cheeseburgare, en handfull pommes, en liten skål youghurt och en femtedels Kinderägg. Han dricker dock rätt bra med vatten men börjar lukta lite uttorkad.
Hans feber har under dagen legat runt 39 - 39,5 men just nu tycks den ha gått ner lite och han är mer kallsvettig.
 
När vi kom hem panikåt jag eftersom klockan var runt 15 och jag insåg att jag hade glömt äta innan. Sedan har jag slappat med en trött Nico och mamma och pappa kom förbi en snabbis och sa hej.
När klockan var runt 18 sa jag till Hampus att komma in så vi kunde lösas av. Han nattade Nico och jag gick ut och slängde en enorm hög med brädor i containern. Jag är rätt klen så det var för mig en enorm prestation och jag är både svettig och nöjd med mig själv.
Tog mig nästan två timmar och sedan gick jag in och Hampus gick ut för att greja lite till innan det är dags att sova. Den här renoveringen tar på krafterna kan man säga.

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-06-13 21:53:12

Slängde du den högen i containern själv så tycker jag att du ska vara mer än nöjd! Ingen dålig hög det där:) Kram/Mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela