Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Medan jag väntar...

Publicerad 2013-07-27 20:02:14 i Allmänt,

Eftersom det mest effektiva sättet att få Nico att varva ner och vilja sova tydligen är att jag skriver på datorn så får jag spontant försöka komma på något att skriva om...
 
Kan ju bland annat meddela att nyheten att serien nedan nu skall komma gör mig glad då jag är lite Marvels-besatt.
 
Kan för att vara lite mer allvarlig skriva att jag fan gråter när man läser det senaste om hur homosexuella behandlas i Ryssland. Ingen länk eftersom jag faktiskt inte mantalt orkade se den artikeln igen. Tyckte i alla fall att Birgitta Ohlssons förslag att EU bör KRÄVA av sina medlemsstater att de ger homosexuella sina rättigheter och skyddar dem mot övergrepp. Hjälper ju inte ryssarna men många andra.
 
Kan ju avsluta med att göra en del människor lite arga och nämna det där med Jonas Gardells skämt om muslimer. Blev ett himla liv om att man skall respektera andra och inte skämta om allt. Och jag håller med om att man inte kan skämta om allt... men när det kommer till religion i alla former så håller jag inte med. Jag respekterar människor (oavsett ursprung, politisk tillhörighet and so on) men tyvärr, jag respekterar inte religion. Och då menar jag inte att jag inte respekterar just islam (som inte är värre eller bättre än någon annan religion) utan jag respekterar inte religion överlag... och jag tycker man får skämta om det... Tycker det finns gränser även där men Gardell gick inte över någon line tycker jag.
Varför skall man hålla käft vad gäller förtryckande sedvänjor baserade på religion oavsett vilken religion bara för att inte någon skall bli stött?

(sedan förnekar jag inte att muslimer är en mer utsatt grupp i detta land än t.ex. kristna och jag tycker inte att det är trevligt)

Så nu kan ni bli lite arga på mig för Nico har somnat och det var det hela skriveriet hade som syfte...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela