Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bikinikropp

Publicerad 2013-07-09 15:29:50 i Allmänt,

Alla har väl sett den där bilden Hur får du en bikinikropp? Ta på dig en bikini.
Jag tycker om den och jag önskar att jag vara såndär som avslappnad kunde vandra runt på stranden i bikini och visa mitt bleka fläsk. Jag skäms lite över det... eller alltså inte över fläsket.. eller jo kanske det med.. och jag skäms över att jag skäms. Jag kan vara på stranden men om jag över huvudtaget skall bada så har jag oftast oversize t-shirt över badkläderna eller liknande... och då skäms jag över det. Skäms över att det så tydligt syns att jag skäms.
 
Och så kände jag att jag var lite offer för skönhetsnormen och allt sånt... och det kändes inte så bra. Men så funderade jag lite till och insåg att även när jag var smal (för det har jag varit) så var det likadant. Jag tyckte inte direkt om att ränna runt i bikini, även om det kändes något lättare då än nu. Så även om skönhetsnormerna helt klart satt sina spår just på det planet så handlar det kanske mer om att jag har en inre ovilja att visa mig utan kläder. Jag kan känna mig fin, söt och snygg påklädd men ju naknare jag är desto mer osäker känner jag mig. Jag känner mig liksom naken på mer än ett sätt.... oskyddad, sårbar.
 
Konstigt det där...
 
Å andra sidan är kanske det värsta i det hela att jag inte bara skiter i vad folk kan tänkas tycka och tänka och bara tar och badar med min jäkla t-shirt på mig. För jag tycker om att bada men tycker ej om att vara avklädd - då kan jag väl få göra det egentligen... bada lite påklädd.
Folk som tycker om att bada nakna förstår jag mig inte på alls. Skulle inte ens bada naken om jag var ensam på en öde strand på natten.... Bada naken... och riskera att små vattendjur liksom simmar upp i.... nej usch, det verkar otrevligt.
Kanske är en kvarleva från min tid som mycket pryd ungdom (ja det har jag också varit) innan jag blev ytterst vulgär tjugoåring... innan jag övergick till att vara den jag är nu... en synnerligen tråkig trettioåring (ok 30 + dårå)

Kommentarer

Postat av: Per

Publicerad 2013-11-30 16:56:47

Jag badar gärna med kläderna på, gillar det men jag har inte heller problem att gå klädd i badar shorts eller badbyxor som jag använder vid bad.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela