Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Besök på infektionskliniken

Publicerad 2013-07-30 13:55:39 i Allmänt,

Igår lämnades sonen hos mina föräldrar (stort tack till dem!) och så åkte vi till Östras infektionskliniks akutmottagning. Efter att ha fått vänta i tre timmar fick vi äntligen träffa en mycket trevlig doktor som lyssnade noga på hela historien från hög feber, nackont, domningar och sluddrigt tal till balansproblem, tröttheten, migränhuvudvärken och febern som aldrig går över. Han ställde frågor och gjorde noggrann undersökning och hans bedömning var att det utan tvekan hade rört sig om någon form av inflammation/infektion (blandar ihop de två orden) i hjärnan och han var mycket förvånad att jag inte remitterats mycket tidigare.
 
Han sa att eftersom febern inte längre var lika hög var nog ingen inflammation/infektion längre utan det jag upplever nu är sviterna efter den "hjärnskada" som skett (han sa faktiskt just att jag hade fått en hjärnskada... kändes inte så trevligt). Han sa att det mesta antagligen kommer gå över men att det kan ta flera månader, men att jag tyvärr kan få en del bestående men om jag har otur.
 
Hans gissning var TBE och det var bland annat det provet jag fick lämna idag, och får besked gällande det via telefon på fredag. Om det inte är det kommer jag få åka tillbaka och sticka i ryggen för han sa att det var viktigt att försöka ta reda på exakt vad det var för infektion jag haft.
 
Kändes bra att bli tagen på allvar, men samtidigt känner jag mig rätt arg att de inte remitterade mig innan. Och att ingen annan tog TBE prov som man tydligen kan ta i armen!!!
 
Nu har jag huvudvärk igen och skall vila. Har order på att låta hjärnan vila/sova så mycket som möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela