Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Logopeden

Publicerad 2013-02-26 16:35:32 i Allmänt,

Gammal bild på inte helt frivillig kram :)
 
Idag var första besöket hos logopeden. Var lite nervös för hur det skulle gå först för Nico var ganska trött på morgonen, fast han såklart gärna åkte på utflykt med mamma och pappa. Han ville helst stanna i det roliga väntrummet men så fort vi gått in till logopeden så gick det bra. Han tyckte väldigt mycket om henne och interagerade gärna med henne.
Han fick göra lite olika saker för att hon skulle kunna studera honom. Först lekte han med sådan där klosslåda, sedan lite med bilar och så lade han pussel. Hon ville även testa hur villig han var att lära sig olika stödtecken så han fick titta på bilder med olika verb och så visade hon tecknet. Han kom dock helt av sig när han fick för sig att mannen som sov på en bild var morfar och sedan ville han enbart titta på den bilden :).
Vi fick dock lite tips på hur vi kan hjälpa honom träna språket som jag tyckte var bra och så skall vi ses igen i början april för ett språkförståelsetest.
 
Efter logopeden hade Hampus ett läkarbesök men Nico var helt uttråkad och ville inte vara med där så vi gick på en promenad utanför Nico och jag, och sedan sa han att han ville ha mat så då gick vi in på en pizzeria där han åt majs och pizzabröd (hans eget val får jag lägga till).
När Hampus var klar åkte vi och handlade. Nico ville ju helst gå till gymmet men gick med på att gå och handla efter att jag förklarat att mormor och morfar inte var där (besatthet). I affären blev han också nöjd då han själv fick välja ut en leksak och han valde ett block och pennor. Han tog först en liten förpackning färgpennor men bytte denna då han såg en hink med 100 färgpennor i. Han är inte dum inte.
 
Nu är Hampus iväg på en slags kurs (skall väl inte avslöja för mycket om hans förehavanden när han inte fått bestämma det själv) och jag och Nico roar oss själva. Vi har lekt lite pedagogiska lekar (för jag är såå bra mamma hahaha) som att leka med djur och prata om hur de låter, vi har dansat "Dansa lilla nallebjörn", tittat lite i böcker och målat. Det vill säga han säger vad jag skall måla och jag målar det. Just nu är det mest ballonger, bananer och hus som han vill att jag skall måla dock.
Nu har han ätit middag som han fick välja själv så det blev fiskpinnar, majs och äpple, och så ser han på Nils Karlsson Pyssling. Han lever sig mycket in i filmen. När de sjunger skall vi hålla hand och sjunga med och när pysslingen sover måste vi viska så han inte vaknar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela