Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Juldagen

Publicerad 2013-12-25 21:02:18 i Allmänt,

Jag tycker ju inte om ordet "trots". Jag tycker att det låter som om barnet beter sig jobbigt på ren illvilja. Brukar föredra att använda ordet självständighetsutveckling. Men oavsett vilket ord man använder så... herregud. Humörsvängningar, "jag vill inte", "jag kan själv", gallskrik, tårar, ilska, spott och så vidare. Man blir helt slut och de tidigare så lätta och smidiga nattningarna tar nu åter timmar..
Nu ville han ha youghurt, men blev hysterisk för att Hampus kom med den då bara jag fick hämta... så ny gallskriker han och gråter och vägrar äta.
Det tar på krafterna att försöka vara lugn och pedagogisk och inte drabbas av stora vansinnet.
 
Idag har jag hinnit med att måla och fixa en del men stor del av dagen var jag iväg på tur med mamma och Nico. Åkte till Uddevalla för att byta trasig julklappsCD-spelare och efteråt hade vi tänkt IKEA, som ligger granne med Elgiganten som var huvudmålet. Vi blev mycket besvikna då IKEA var stängt. Blev en sväng till Rusta istället där jag köpte tavellister, två tomtar och smågrejer. Nico fick välja vilken leksak han ville (mormor bjussa) och valde bestämt en Barbie med rosa pool. Den lekte han med länge när vi kom hem.
 
Och medan han slutligen varvade ner med film i soffan så passade jag på att städa hans rum. Han hann nog dock b li övertrött för här sitter jag nu hungrig (inte ätit middag än) och han tokvägrar sova.
 
Avslutar med lite mer julbilder tagna av min far.
 
Nico får hjälp av sin momors moster att packa upp sin lilla kaffebryggare. I bakgrunden sitter Nicos gammelmormor och gammelmorfar.
 
Pappa hade mycket kul åt att han tog en bild på mig då jag har hela munnen full av skumtomtar.
 
Nico med sitt piratskepp. (ja, han behöver klippa luggen)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela