Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Efterlyses: Lille Skutt

Publicerad 2013-12-02 16:49:02 i Allmänt,

Nico har ju som sagt en Bamse-adventskalender. I första luckan fanns en liten Lille Skutt av plast. Nico älskade den så mycket att han ville ta med den till dagis. Han gör så ibland och jag är ok med det för så fort vi kommer till dagis lägger han sin sak i sin väska som åker upp i hans låda på hatthyllan och så får han den igen när vi kommer hem.
Men inte idag.
Förutom att de hade slarvat bort två par (!) av hans vantar under dagen, hängt hans overall på ett annats barns plats och hans Bamse-nalle (som också den legat i hans stängda väska på hatthyllan) hittades i annats barns låda så var Lille Skutt borta. Försök hitta en 2 centimeters stor plastfigur i ett överbelamrat kapprum på ett dagis liksom.
Så nu är det lite sorg - och jag undrar lite hoppfullt om någon därute som läser detta kanske har en liten Lille Skutt - figur, antingen en av plast eller en liten nalle... eller både och... som ni kan tänka er att sälja inte alltför dyrt. Hade verkligen uppskattats.
När jag förresten är igång så kan jag även efterlyda sängkläder med Bamse på, för det vill jag med köpa.
 
När vi åkte hem från dagis frågade jag vad han hade gjort idag och fick svaret: Ingenting och Vet inte. Sedan sa han plötsligt att han varit ledsen, men när jag frågade varför sa han att han inte ville berätta.
Och så fort vi kom hem tog han sin napp, sin snutte och sin Bamsenalle och kröp upp i vår säng, drog täcket över sig och somnade. Nu vet jag inte om han är sjuk eller om vi kommer ha en mycket sömnlös natt. Min erfarenhet är dock att han sover när han behöver sova och att han sällan eller aldrig är vaken på natten på grund av det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela