Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite snusk

Publicerad 2013-08-16 19:27:35 i Allmänt,

Schmenus hade ett intressant inlägg idag om oralsex, som ni kan läsa här. Jag vill egentligen kommentera lite kring detta men vill samtidigt inte skriva för mycket avslöjande om mig själv (min familj läser ju bloggen och det känns ju inte helt bekvämt).. men sedan är jag väl inte den som e den heller för den delen.
 
I alla fall känner jag inte helt igen mig i det hon skriver (eller inte alls egentligen), men har förstått att en hel del tjejer känner så. Just det där med att allt fokuseras kring mannens njutning, att kvinnan känner press att gå med på saker och tillfredställa. Kan dock absolut känna igen strukturerna på så sätt att jag märker att de förekommer, jag ser det på film och jag kan märka det på sättet folk pratar och så vidare - men jag har nog aldrig känt mig speciellt påverkad av det. I alla fall inte i vuxen ålder och jag hade inte sex alls förrän i slutet av tonåren.
 
Kanske har jag haft fördel av att jag har autistiska drag? Kanske har detta gjort att jag inte uppfattar krav på samma sätt, inte tolkar det som krav? Eller så kanske jag är sådan som person att om jag säger nej så är det nej och att män jag träffat märker av att det inte går att diskutera? Eller har jag haft tur i de flesta av fallen med de män jag mött? För om man bortser från de två-tre fall av övergrepp och övergreppsliknande situationer jag upplevt (vilket var skitar som jag inte vill bunta ihop med resten av världens män) så har inga män jag dejtat/haft sex med haft några som helst problem att jag kategoriskt säger nej till vissa saker och ytterst sällan ställer upp på annat. Överlag betar jag mig nog ganska mycket som "en man" i Schmenus inlägg, dvs. jag är mest intresserad av min egen njutning och det som inte gynnar mig kommer inte på tal. Jag är ego, så e det.
 
Tyvärr tror jag att de strukturer som råder gör att män dock har en tendens att vara tydliga med vad de vill, inte vara rädda att fråga (och i vissa fall kräva) och fokuserar främst på sin egen njutning medan kvinnor vill vara till lags, har massor av kroppsnojjor som ibland gör dem hämmade och har svårt att stå upp för sig själva. Observera att jag inte lägger skulden på kvinnan för det är strukturerna i samhället som gör att man blir sådan. Det är svårt att inte anpassa sig om man känner att det förväntas att man skall vara på ett sätt. Till och med nu när kvinnan alltmer "får lov" att ta för sig sexuellt så är det fortfarande med mannens njutning i fokus. I Schmenus kommentarsfält formulerades det himla bra av MarySiantMary:
”Ta för sig” som kille: se till att tjejen suger av en. att man får använda alla hennes hål, vara bestämd.
”Ta för sig” som tjej: vara framåt, suga av & tillfredsställa killen på andra sätt utan att bli ombedd.
 

Jag tror att män måste börja ge plats åt kvinnan och hennes njutning och sätta sig själv i andra hand ibland och kvinnor måste börja inse att de har rätten att tänka på sig själva och säga nej till sådant de inte finner behagligt. Och tyvärr tror jag att mycket faller på kvinnan i många situationer. Vid ett one night stand t.ex. tror jag det är ganska normalt att man har sin egen njutning i fokus som man då inga känslor är inblandade och då måste kvinnan också våga hävda sin rätt.
 
Kanske har jag haft tur eller så är jag naiv för jag vill gärna tro att majoriteten av männen lyssnar om man säger till på allvar (och gör de inte det så ha fan inte sex med dem för då är de rövar!). Har själv kunnat dra hem ons för att ångra mig när vi kommit hem och sagt "nej förresten" och jag har inte ens fått något tjat eller gnäll. Eller så brydde jag mig så lite om gnället att jag inte lade det på minnet.
 
Fan, jag känner att hur jag än försöker formulera mig så blir mian ord hela tiden formade så att det låter som om jag ger kvinnor skulden,  men det är inte "skyll er själva" jag vill säga utan mer "ta makten ifrån dem". Vänta inte på att de skall avstå utan ta det ifrån dem. Vänta inte på att de skall erbjuda utan säg vad du vill ha. Ge inget utan motprestation (om det inte är det du tänder på).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela