Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Zombiefilmer - mina favoriter

Publicerad 2013-04-16 21:53:40 i Allmänt,

När vi nu ändå är inne på film och min morbida smak så tänkte jag dela med mig av några av mina favoriter vad gäller zombiefilmer. Har dock inte med de mer roliga, men bra på sitt sätt, zombiefilmerna som t.ex. Shaun of the dead och Zombieland. Ni kommer också snabbt märka att jag tycker bäst om nyare filmer och filmer som har mer en riktig story och inte bara går ut på att vara så blodigt som möjligt.
 
En äldre film som är en klar favorit, en av de första favoriterna, och som dessutom är ganska humoristisk och extremt blodig är ju dock Peter Jacksons Braindead. Jag har flera gånger gjort misstaget att sitta och äta när jag sett den mindre trevliga måltidsscenen i den filmen.
 
Resident Evil är en film jag aldrig blir trött på. Vet inte hur många gånger jag sett den. Tycker om att den har en sammansatt story, ett kusligt "barn" (you are all going to die down here) och att huvudpersoner är en cool tjej som kan slåss som fan, samt att det finns andra starka kvinnliga karaktärer. Uppföljarna som kom tycker jag om de med, i alla fall trean och tvåan, sedan blir de sämre och sämre där handlingen offras för coola effekter och action.
 
En annan film jag tycker om är Dawn of the dead (2004). Den är alltså en remake av en äldre film. Tycker det är en bra mix av katastroffilmskänsla, intressanta karaktärer och blodlystna zombies. I min smak också lagom obehaglig. Tycker inte om den när det blir för läskigt.
 
28 dagar senare tyckte jag skitmycket om när den kom. Den har ett nytt lite seriösare grepp på zombiefilmen där man verkligen försöker få fram hur det skulle kännas i en sådan karastrofsituation. Uppföljaren 28 veckor senare är bra den också. Båda är ju dock främst centrerade kring manliga karaktärer.
 
En film som jag nästan ensam om att verkligen tycka om är I am Legend. Jag tycker om stämnningen och att den har ett lite annorlunda grepp på hela zombiegrejen. Visst kanske det finns enskilda saker att kritisera, och vissa ser den inte ens som en riktig zombiefilm, men som en helhet tycker jag om den.
 
Någon jag glömt? Någon jag borde se? Tips?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela