Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Verkligheten anropar Blondinbella

Publicerad 2013-04-26 14:00:20 i Allmänt,

Jag vet att både Lady Dahmer, Sanna och HanaPee redan skrivit om Blondinbellas uttalanden kring detta: Alltså att gymnasieskolan Södra Latin i Stockholm inför ett tredje, könsneutralt omklädningsrum, för elever som inte känner sig som varken män eller kvinnor. Ett rum där man kan få klä om ifred.
 
När jag läste om detta omklädningsrum så kände jag som Moralfjant - att fy fan  vad bra. För övrigt så tycker jag att enskilda könsneutrala omklädningsrum (alltså där man byter om ifred) borde finnas i större utsträckning tillgängligt för alla. Man behöver ju inte vara transsexuell eller liknande för att känna obehag av att tvingas vara naken tillsammans med andra. Nu kan man ju säga vad man vill kring om det borde vara så att ens kropp får en att skämmas av en eller annan anledning, men tyvärr är det ju så och skulle gärna själv ha sluppit den ångesten som ung.
 
Men Blondinbella väljer istället att håna transexuella, eller jag vet inte ens om man kan kalla det hån - hon verkar tro att dessa människor är påhitt, att de inte ens existerar. Nu i efterhand kan hon inte ens be om ursäkt för att hon kränkt dessa människor genom sina uttalanden utan skriver istället: Dessutom så väntar jag fortfarande på mail från människor som verkligen har problem med sin könsidentitet och behöver ett tredje omklädningsrum för att må bättre. Och visar därmed att hon verkligen verkligen saknar förmåga att inse att det finns människor som inte är som hon och ha någon slags insikt i deras behov.
 
Hon skrattar också lite gott åt tanken på könsneutrala toaletter, hentoaletter, i framtiden och får mig att undra om hon verkligen aldrig stött på detta då det ju faktiskt inte är helt ovanligt. När jag gick i skolan fanns det då inga herr- och damtoaletter utan bara vanliga jävla toaletter som vem som helst kunde gå på. Sedan förfasar hon sig lite över tanken på en avdelning med könsneutrala kläder i affären... och jag känner bara suck.
Är det verkligen så svårt för henne att förstå att alla inte är som hon, och att även om det nu fanns en sådan klädavdelning/toalett/omklädningsrum så behöver inte det påverka henne - alls - hon kan gå på sin damavdelning/damtoa/damomklädningsrum och känna sig helt som vanligt. Men kan inte andra också få vad de vill ha och behöver?
 
Sedan tycker hon ju också att kvinnor gnäller för mycket och att det bara är att ta för sig lite som hon gjorde... mmm... har kanske fel, men föddes inte hon rätt rik och inledde sin karriär med en blogg? Samma start och förutsättningar som alla andra då eller?
 
Blir.Så.Trött.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela