Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lite angående Iron Man 3

Publicerad 2013-04-29 08:16:08 i Allmänt,

Ja jag skrev ju att jag inte skulle skriva något av filmen eftersom jag inte vill spoila, men jag skall skrva lite ändå... fast inget om handlingen i filmen så alla som planerar att se den kan slappna av.
 
Jag har ju utvecklat en kärlek för denna senaste filmsvit baserad på Marvelserier. Det vill säga The incredible Hulk, Captain America, Thor, Iron Man filmerna och The Avengers - alla gjorda av Marvel studios själva.
Det jag tycker speciellt mycket om är att de lyckats få till en så bra balans mellan filmens olika delar. Det är alltid mycket action, men alltid lagom mycket och alltid snyggt gjort. Karaktärerna är väldigt mänskliga även i sin lite överdrivna form. De kan skada sig, de kan göra fel och de kan må dåligt över saker som händer - det vill säga de blir på riktigt psykologiskt påverkade och inte bara den klassiska "skrika ut sin ångest på himlen några sekunder och sedan bli rasande och hämnas för att sedan gå vidare som om ingenting hänt".
Humorn tycker jag också att de har lyckats helt fantastiskt med. Det går aldrig över gränsen och blir löligt som det så lätt blir i denna typen av filmer utan man skrattar högt flera gånger i alla filmerna.
 
Det som jag tycker är så fantastiskt är att alla filmerna lyckas hålla samman och bilda en helhet trots att det är olika personer som skrivit dem. De lyckas liksom hålla samma ton även om vissa saker skiljer. Hulken, som Zak Penn stått för, har lite mörkare drag. Denne är också ansvarig för storyn i The Avengers så det mörkare djupet återkommer där men blir mer storslaget då Joss Whedon står för manus. Thor saknar lite av djupet och har inte samma klockrena humor men väger upp i intressanta karaktärer enligt mig. Captain America är den jag gillar minst då den känns mer seriefigur samt spelar mer på det lite amerikanskt senitimentala, och den är också skriven av de som skrev Narniafilmerna och kände samma sak i dem - att man vill komma åt känslorna men tar det lite över gränsen så det känns konstlat.
Iron Man är min favorit bland karaktärerna och alla filmena är bra, även om den sista är den bästa. Trots att alla tre filmerna skrivits av olika personer så har de alla med den lite råa humorn samt en överdriven karaktär som ändå känns känslomässigt äkta.
Men trots dalla olikheter så tycker jag alltså att de tillsammans utgör en bra helhet, och ser fram emot kommande filmer.
 
Nu hinner jag inte skriva mer för sonen vill ha mat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela