Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Lägesrapport

Publicerad 2013-04-14 17:22:17 i Allmänt,

Jag har haft en mindre produktiv dag kan man säga. Känner mig mentalt dränerad och har en enorm yrsel hela tiden. Har en tendens att bli sådan, att reagera väldigt fysiskt vid psykisk påfrestning.
Låg i sängen ganska länge och spenderade sedan ganska lång tid med att bara existera. Det vill säga jag umgicks med Nico men gjorde egentligen inte mycket mer än att sitta med honom när han såg på film.
 
Bokade om alla mina elever så jag kan åka till den skola som behöver mig mest imorgon med. Tog lite tid för det är många mail som skall skickas hit och dit.
Tänkte städa men kom  mig liksom aldrig för det. Diskade dock en del och lagade mat till mig och Nico (som han inte ville äta, han försedde sig själv med en skål havrepuffar istället).
 
Jag och Nico var ute en liten stund och höll Hampus sällskap när han grejar i trädgården. Nico hjälpte stolt till att trava ved. Sedan gick vi in och ordnade med ett bad till Nico. Idag körde jag taktiken att om vi tvättade hans hår först så fick han bada och leka med nya badleksakerna efteråt. Han vrålade som om jag försökte döda honom men sedan lekte han nöjt i badet en stund och nu är han i alla fall ren och fräsch.
 
 
På senaste mötet i föräldrakursen lärde vi oss nämligen två "taktiker". Den ena kallas När - Då och fungerar som det jag gjorde idag. När du tvätta håret får du leka med badleksakerna. En slags uppmuntran genom att fokusera på det roliga som kommer sedan. Icke att förväxlas med mutor dock. Man skall inte använde ordet om (som "om du gör det här så får du det där") och det som kommer efter skall vara något som ändå skulle ha hänt eller hur man skall förklara det.
 
Den andra taktiken kallas B I F. Och om jag inte minns fel är det förkortning på bekräfta, informera och föreslå. Det innebär att man när barnet gör något man inte vill att de skall göra så skall man först bekräfta barnets känsla, sedan informera om att man inte vill att de gör så och efter detta föreslå ett alternativ. Exempel: "Jag ser att du tycker att det är roligt att måla på väggarna, men så vill inte jag att vi gör här hemma, så här får du ett papper att rita på".
 
Nu väntar jag på att Nico skall sova och sedan skall jag försöka ta mig ut och springa i en halvtimma i alla fall och sedan planerar jag att däcka. Hoppas bara att det värsta av yrseln har försvunnit tills dess.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela