Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Familjeliv

Publicerad 2013-04-27 19:08:40 i Allmänt,

Idag var hela familjen på förmiddagsutflykt till lekplatsen Plikta i Slottsskogen där vi mötte upp Hampus gamla kamrat och hans familj. Rikitgt trevligt, både att komma iväg någonstans samt att träffa dem. Var ett bra tag sedan och kände direkt att det måste göras om snart. Min sociala gen tycks ha vaknat till liv igen efter snart tre års dvala.
 
Nico var på gott humör även om han matvägrat större delen av dagen, till och med på McDonalds där vi stannade till för lunch innan vi drog in till stan (och utflykten kanske var mer en mitt-på-dagen-utflykt än en förmiddagsutflykt).
När vi åkte var det strålande sol, när vi var där regnade det mest och när vi åkte hem var det sol. Bra tajming.
 
I alla fall kan ju platsen rekommenderas till dem med barn. Nico hade riktigt kul. Det är stort, rymligt och känns mer innovativ än många andra lekplatser som ofta har någon slags standardformat.
 
Nu följer många bilder på min son, som vägrade ta ut sin napp.
 
 
Bilden ovan tog Nico på sig själv innan vi åkte. Då hade jag precis lyckats tvätta hans hår genom att lägga honom på diskbänken med ett Kinderägg i varje hand och hälla ljummet vatten med en mugg i hans hår. Bara lite gallskrik.
 
 
Lyckan var stor över att få gunga. Fanns sådana där stora korggungor också som han låg och slappade i ett tag.
 
 
Blöt rutschkana = hög fart. Bilden ovan togs sekunden innan Nico for av kanan i full fart och landade på rygg en meter bort. Många tårar och sedan ville han inte åka kana mer den dagen.
 
 
Att gunga gungbräda med sonen till våra bekanta var så roligt att han tjöt av skratt.
 
 
Han hittade en bil också = lycka.
 
 
Det fanns en hästkarusell också vilket uppskattades.
 
 
I bilen på väg hem åt han den mat han inte hade velat äta till lunch, och var såhär lycklig och nöjd.
 
Hemresan tog ett tag då det pga av epa-träff på Tjörn var miljarder epor på vägen. Vi hamnade bakom en kortege av typ tjugo stycken eller så. Kul.
 
När vi kom hem kom Nicos rmormor på visit en stund och sedan kom hans morfar en snabbis innan de gick hem igen. Själv gick jag ut och grejade lite i trädgården innan ryggen sa stopp och jag gick in den lilla stund som var kvar innan Nico skulle sova.
 
Nu är det nattning som gäller.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela