Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Att ta hand om sig själv

Publicerad 2013-04-28 19:25:56 i Allmänt,

Något de pratade om på föräldrakursen var vikten av att ha egentid och ta hand om själv. Jag har varit dålig på det. Inte för att jag inte kunnat göra saker egentligen. Min man är inte sådan som vill eller kräver att ag skall vara hemma och ta hand om hem och barn precis, tvärtom har han tjatat på mig att ag måste hitta på saker. Men så har Nico varit av det mammiga slaget som gråtit hysteriskt om jag skal iväg och då lockar det mig inte. Vill inte ha egentid på "hans bekostnad", även om jag vet att han inte tar skada utan vänjer sig. Har dock blivit så att ag hållt mig hemma för det mesta.
 
Men nu det sista har ju Nico ändrat sig och har inga problem med att jag sticker en stund och han är med sin pappa. Helt underbart.
Så efter att ha börjat dagen med att diska, pyssla med att lägga in tvätt och röja i trädgården så tog jag och åkte till brorsan. Vi hängde ett tag och sedan åkte vi och käkade och gick och såg Iron Man. Kommer inte skriva mer om filmen än att den var toppenbra för vill inte spoila något. Var också väldigt trevligt att få lite bror-syster-tid.
 
Kom hem till en glad och nöjd skrutt. Han hade nog inte saknat mig så mycket för när jag sa att jag hade saknat honom svarade han att han hade saknat sin mormor. Tack för den.
 
Nu nattas det barn och sedan skall det betalas räkningar.
Tack lillebror för trevlig eftermiddag och tack Hampus för att du är så go och snäll och jag kunde gå och se Iron man fast du själv egentligen också ville gå. <3

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-04-28 19:40:40

Det är det som kallas kärlek! Är så glad att ni är så fina mot varandra:) För det är viktigt med egentid!/Mamma

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela