Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Livad natt

Publicerad 2012-03-06 07:59:23 i Allmänt,

Nico somnade så sött i vår säng på kvällen och vi bar sedan in honom i hans. Klockan 23 vaknade han dock, HELT hysterisk. Han skrek och grät och slog omkring sig och inte lugnade han sig när han kom in till oss. Nej, där gick istället hans ilska i att ha blivit dumpad i sin säng över i hysteri för att han inte fick ha min mobil. I en timma skrek han nästan oavbrutet sådär helt galet mycket och jag och Hampus kände oss helt maktlösa efter att ha provat allt. Vi kramade, vyssade, pratade lugnande, var bestämda... you name it, we tried it.
Sedan visade det sig att den enkla lösningen var att säga: "Du får INTE ha mobilen nu. Du får INTE ha mobilen".
Tydligen berodde sorgen och ilskan till liten del på att han inte fick mobilen och till stor del på att han trodde att vi inte fattade att han ville ha den.
Sedan sov han hos oss resten av natten. Knödde och stod i.
**
**
**
Ja, han vaknade ju till arg nån gång mer. På grund av täcket.
Av välvilja kan min man inte riktigt förstå att Nico inte vill ha täcke. Han är varm av sig och hatar täcke för det mesta.
Hampus: Men titta hans små fötter, de kan ju bli kalla.
Jag: Han vill inte ha täcke.
Hampus: Men... hans små ben... det ser så kallt ut.
Jag: Han kommer bli skitarg.
Hampus: Jag smyger på lite täcke bara.
Nico: *Skriker vansinnigt och sparkar av sig täcket igen*
**
**
**
Kan man förresten äta för mycket banan. Nico älskar banan. Det jobbiga är att han anser det perfekta mellanmålet vara en och en halv banan. En banan och han skriker "Na na" och viftar med skålen när den är slut och fäller små tårar. Två bananer och en halv ligger kvar i skålen när han är klar.
Hade kanske inte gjort något om det inte vore för att han bara äter banan "färsk från skalet". En öppnad banan, oavsett hur väl den paketerats, äts inte i efterhand. Mycket banan som går till spillo.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela