Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

De andras liv

Publicerad 2012-03-28 12:17:14 i Allmänt,

När man läser andra människors bloggar så kan man inte låta bli att skapa sig en bild av den personens liv och man börjar liksom jämföra lite. Och nästan alltid så finns det något där, i de andras liv, som jag vill ha. Något jag inte riktigt kan uppnå i min egen vardag.
När jag läser Lady Dahmers blogg så önskar jag att jag också var så där genomtänkt hela tiden. Hade svar på allt och hade någon slags genomtänkt plan vad gäller min barnuppfostran. Ketchupmamman verkar ta hela livet med en klackspark vilket verkar vara en trevlig egenskap. Vill också vara sådär spontant fyndig och lustig.
När jag läser Sofias blogg så får man alltid intrycket av att hon har sådan koll. Att hon lyckas få saker att bli som hon vill att de skall bli. Det spelar ingen roll att jag vet att det såklart inte är så, för hon får det ändå att se så lätt ut. Matchande kläder och ständiga sociala avslappnade sammanhang. 
För att inte tala om Linneas blogg. Hon skriver så vackert vardagsfilosofiskt att man får en känsla av att vart hon än går så ser hon det vackra i tillvaron. Eller går och går, hon känns som en älva som liksom svävar fram. Hon känns som en sådan som inte missar vardagens dofter och magiska stunder. Så vill jag vara. Så vill jag skriva.
Och så funderar jag på vilken bild man får av mig när man läser min blogg, och så blir jag nästan deprimerad, för det enda ord som dyker upp i mitt huvud är: trött.
Och då önskar jag att jag istället kunde säga vad jag sa i en dröm jag hade härom natten, vars innehåll jag inte tänker gå in på men som ni kan fantisera fritt om efter att ha läst mitt citat från denna:
Jag är inte bara kurator, jag är ninja också.
:D

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2012-03-30 15:27:36

avslappnande sociala sammanhang? hahaha? jag? som bara sitter hemma i soffan å ugglar :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela