Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dag med liten nisse

Publicerad 2012-03-30 21:36:59 i Allmänt,

Nico tycks må bättre och har tyckt att det varit tråkigt att spendera dagen med mindre kry mamma. Han vart i alla fall glad av att hans pappas jobbmiddag blev inställd så hela familjen var samlad på kvällen.
Dagen idag gick till så att sonen sov tills ungefär 08 (tack!) och sedan låg vi och drog oss i sängen. Frukost intogs, vi byggde med Duplo och lekte, försökte ge lunch men han vill inte äta så blev Lotta på Bråkmakargatan och så somnade han och sov i tre timmar istället.
När han vaknade så ville jag verkligen ha i honom något så han fick en hamburgare. Kände mig som en dålig och onyttig mamma men han var glad.
Från att ha varit en unge som åt allt så äter han nu endast: Banan, formbröd ("rostbröd"), fil, våfflor, hamburgare och i viss mån macaroner med ketchup.
Försöker med allt men icke. Vet inte om det är för att han är sjuk och saknar matlust, om sjukdom och svamp i munnen gör att saker smakar äckligt eller om han helt enkelt blivit kräsen :/ Vet inte riktigt vad jag skall göra för han ju inte leva på de sakerna.
Smider en plan?
För övrigt märker jag varje dag nu att hans språkutveckling ändå går långsamt fram. Han är så lustig med att varje gång han använder ett ord så ler han lurigt mot mig efteråt som för att säga: Du ser, jag kan... i smyg :)
Idag har han förutom det vanliga även härmat en ko (har han gjort ett tag nu men han gör det bara när han känner för det) och kallat en hund för vovvov.
Det där med att peka ut kroppsdelar är dock inte riktigt hans grej. Innan var det enbart magen. Nu pekar han ut öra och näsa med, men han gör det lite på måfå... Tycks chansa på en kroppsdel så fort han hör frågan: Var är..? Och varje gång tittar han lite nedlåtande på en som om han verkligen inte fattar poängen med allt detta pekande.
Vi åkte till affären en snabbis med vilket han uppskattade. Han satt i vagnen och vinkade till alla och försökte inleda konversationer. Om någon svarade så fortsatte han sedan ropa saker till personen oavsett om denne befann sig i närheten eller i andra änden av affären.
På kvällen var det lite bus och lek. Hampus spelade dataspel och Nico tog sin lilla korgstol och satte sig bredvid, mycket stolt över att ha en egen liten stol.
Han följde även med mig ner och la in tvätt i maskinen, men var ledsen när vi skulle upp för han älskar mattan i studion. Måste påminna honom om den på dagis för han sätter sig i kanten på den och börjar klappa takten som vid sångstunderna på dagis.
Nu sover han som en stock här i sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela