Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Sörre än man kanske tror

Publicerad 2012-07-20 19:50:46 i Allmänt,

Jag tycker att det är svårt ibland att avgöra hur mycket Nico kan och hur mycket man kan förvänta sig av honom. Jag vet ju att han inte är en bebis längre, men han är ju fortfarande liten.
Inser dock att jag ibland kanske inte ens tänker på att låta honom testa att göra saker själv. Kom att tänka på det idag när vi rensade vinbär och han med en gång fattade vad det var han skulle göra och kunde göra det hur lätt som helst.
Så när han skulle ha en macka senare fick han försöka smöra själv. Gick sådär men var ett bra försök. En sån enkel sak men som jag alltid gör av bara farten utan att tänka på att han faktiskt kan saker på egen hand nu. Får försöka tänka mer på det, för han blir ju så glad när han får själv också.
 
Men han är allt en liten plutt fortfarande <3
 
En annan sak jag vill tänka mer på är det där med att inte ha onödiga regler eller säga till om onödiga saker. Försöker alltid ha det i åtanke men ibland säger man nej av bara farten för att man är trött eller bara inte tänker till innan man säger något. Till exempel har vi skapat ett ständigt konfliktmoment i och med att vi sagt att Nico inte skall leka med "verktygen" som är till spisen (spade och borste typ). Nico tar dem jämt och vi skäller jämt. Anledningen till att vi inte ville att han skulle ha dem var väl dels om det är sot på dem som sprids runt och dels att de är rätt tunga om han skulle få för sig att drämma den i huvudet på en eller så..hehe. Idag orkade jag dock inte utan struntade i att han tog av dem från stället.... men ser man på.. då var det inte så kul längre så då hängde han tillbaka dem :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela