Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mest mer sömn, och lite ballong

Publicerad 2012-07-15 20:49:55 i Allmänt,

Inser nu att det var ett rookie-mistake att ge Nico en ballong på donken utan att släppa ut lite av luften. Tack Sofia för tipset så jag kan undvika framtida hörselskador och hjärtattacker under bilkörning :)
 
Nu till det där med sömn igen. Vår rutin tycks glida mot att Nico inte sover på dagen (vilket jag starkt betvivlar kommer hålla i sig när han börjar dagis). Han har nu tvärvägrat sova på dagen de senaste två dagarna.
Detta innebär att han efter klockan 15 är trött, sur, lättretlig och får allehanda utbrott. 
 
Hur det påverkat kvällarna? Runt 20 visar han själv att han vill sova och går snällt in till sängen. Han krånglar fortfarande lite men jag sitter med datorn inne hos honom. Tar ca 30 minuter innan han somnar (innan tog det nästan alltid minst en timme) och sover då ca 20.30 (innan var det 21-21.30) och vaknar runt 07 på morgonen, men ligger oftast med oss i sängen stillsamt några timmar till.
Tycker att det funkar for now. 
 
Svårast är att han är så gosig och glad på kvällen och då är det svårt att vara arg och bestämd. Men min lugna och snälla variant verkar ändå fungera bättre.
Hampus kan dock inte vara med vid nattandet just nu. Tydligen är Hampus "lek-föräldern" så är han där hoppar Nico runt och asgarvar som en tokig i sängen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela