Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Jag är vek

Publicerad 2012-07-12 22:11:50 i Allmänt,

Ok.. jag erkänner att jag är vek. Jag klarar helt enkelt inte av att vara hård och säga att "nu skall du sova ensam helt plötsligt" och gå när han blir ledsen. I just can´t do it.
Men för att börja från början så sov han efter lunchen idag. La honom i vagnen ute och så satt jag brevid och pillade med datorn och då somnade han ganska snabbt.
 
När klockan närmade sig 20 på kvällen så visade han att han var trött så vi gick in och la honom i sängen. Först satt vi båda två men han hoppade runt så vi gick ut. Då blev han ledsen men Hampus tyckte att vi skulle låta honom vara.. Jag klarade dock inte av det och kände att han borde få en andra chans så jag gick in igen. Han låg snällt en stund men sedan... well, han fick en tredje chans.
 
Sedan kände jag att jag började dö av tristess och tänkte att va fan jag testar samma taktik som vid lunchen, så jag hämtade min laptop. Så satt jag nedanför hans säng och kollade mail och läste bloggar medan han somnade. Tydligen rofullt ljud från datorn för han somnade ganska snabbt.
Och så länge jag känner att jag kan "göra något" och inte bara sitter där så gör det ju inget om jag är där för min del heller.
Så steg ett är att jag skall vara stenhård med att han skall ligga ner i sängen och "försöka sova" annars går jag. Med försöka sova betyder att han inte får kasta saker omkring sig, sparka i väggen eller liknande. Men jag kan då sitta där... för håller han sig bara lugn så somnar han oftast ganska snabbt.
 
Jag är en vekling, en mes, jag vet... men det får bli ett steg i taget.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela