Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Ostrukturerade tankar

Publicerad 2012-12-14 10:13:49 i Allmänt,

Idag känner jag mig inte klar i huvudet och inte alls på glatt humör. Precis när jag lämnat Nico på dagis så dör fläkten i bilen vilket innebär att jag får köra en timme till jobbet i en bil utan värme. Var väl kanske runt -10 eller mindre i bilen och i slutet grät jag på grund av dett gjorde så ont i kroppen (reumatisk).
Nu har jag fått ringa maken som får komma och kolla på den medan jag jobbar så att jag kan ta mig hem utan att dö. Har fortfarande inte tinat fast jag satt min lilla värmefläkt på kontoret på max och sitter nästan på den.
 
Inte blev humöret bättre av att jag bara inte kunde låta bli att än en gång gå in och läsa bloggen Lovely Lina. Om jag skall lista saker osm stör mig så borde jag kanske satt människor som hen överst. Visst skall man skilja på en människas åsikter och dennes person, men vissa åsikter påverkar faktiskt hur man är som person... och hen står för allt jag ogillar. För att klargöra dock, nej jag tycker inte att hen skall dö :) Jag vill dock dunka huvudet i väggen av frustration då jag läser det hen skriver då hen för mig är en sådan person som bara inte vill förstå och som strävar bakåt. Men även om jag skulle kunna rabbla upp hur mycket som helst som jag inte håller med om så nöjer jag mig nu med att skriva att bläää är vad jag anser om majoriteten av hens åsikter, men framför allt om hens ovilja att greppa andra människors synpunkter.
 
När jag läste bloggen fann jag också en länk till personen som kommenterade på min blogg igår. Hens blogg var faktiskt en jag tyckte mycket om så den kan jag rekommendera. Henskheter heter den.
 
Av alla saker i världen som engagerar mig mest är ju genusfrågor en av de största. Inget kan få mig att gå i taket så mycket som det. Tycker det är såååå skönt att jag har en man som tycker likadant. Han kanske inte är lika genusmedveten som jag men i det stora hela tycker vi samma. Aldrig att han skulle ha något att invända mot att vår son leker med dockor, har rosa kläder ibland eller att jag vill att han skall ha långt hår (ja vad skulle han säga om det egentligen, han har ju själv långt hår..haha).
Han säger faktiskt inget om mina varulvslurviga ben heller, men jag tror han tycker mer om de gånger jag rakar dem dock. Jag har ju mer lurviga ben av lathet än princip tror jag och rakar när jag känner för det. Några gånger om året kanske.
 
Nu slutade min hjärna fungera så nu är det slut dock.

Kommentarer

Postat av: Lovely Lina

Publicerad 2012-12-15 18:37:15

Hej.
Att jag skriver till dig är helt emot mina principer, jag har ett bloggmanifest mot näthat som jag själv följer som innebär att jag inte ska svara på hat och otrevligheter, men jag känner att jag måste reagera och försvara mig.
Vad har jag någonsin gjort dig?
Vilken orsak har du att skriva om mig på det sätt som du gör?
Vad du tycker om mig och mina åsikter struntar jag fullständigt i. Men att du i tre inlägg skriver om mig i rätt så otrevliga ordalag, utan att jag gjort dig det minsta lilla, är fruktansvärt dålig stil. När du dessutom stör dig på näthat?!
Och du skriver ju själv att du inte vill läsa min blogg SÅ VARFÖR GÖR DU DET DÅ?
Och varför känner du dig tvingad att i ytterliggare ett inlägg behöva påpeka att du känner "bläää" om mina åsikter? Var det nödvändigt? Man kan faktiskt begära av sig själv att man inte skriver elakheter på nätet (det går utmärkt att bara skrika mot datorn) om man nu har åsikten att man själv aldrig skulle komma på tanken att "skriva massa elaka kommentarer bara för att du inte håller med". Absolut finns det de som kommenterar mycket värre än vad du skriver här, men om du rättfärdigar ditt eget otrevliga beteende med att andra är otrevligare så säger det rätt mycket om vad du är för människa.

Jag kan inte komma på en enda anledning till varför du behöver skriva som du gör och jag vill HEMSKT gärna få ett svar.

Jag är ledsen om du får ta smällen för allt otrevligt jag fått ta emot under tiden jag bloggat men nu rann det över. Men om du, som en annan skrev, "går i samma demonstrationståg" som alla andra och då får du också stå för det.

Lovely Lina

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela