Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Mer saker jag stör mig på

Publicerad 2012-12-17 19:32:28 i Allmänt,

Eftersom det blev sådan dundrande succé sist jag tog upp saker jag stör mig på (eller inte alls...) så tänkte jag sonika fortsätta med ännu mer saker jag stör mig på. Finns ju så enormt många saker. Och eftersom människor ändå verkar haka upp sig på när jag tar upp småsaker jag stör mig på så kan jag ju lika gärna ta upp en del saker jag verkligen verkligen stör mig på.
 
På femte plats idag kommer nyårsraketer. Att skjuta upp raketer skrämmer vettet ur många många djur och det sprider ut giftiga tungmetaller i luften. Ändå kan folk inte låta bli att köpa MASSOR av dem bara för att det är fint, och för att det är tradition. Skit i djur och natur så länge det är tradition typ. Tycker det borde finnas en lag om antingen högst en raket var per hushåll eller totalförbud med eventuellt undantag för ett offentligt uppskjut per kommun. Ett fint alternativ är ju annars sådana där asiatiska små luftballonger med ljus i.
 
På fjärde plats kommer anonyma kommentarer. Alltså fine om man bara tänker skriva "bra blogg" eller "det tycker jag med", men när folk startar diskussioner, skrivar elaka saker eller på något sätt skriver något som kan skapa en känsla av upprördhet, utsatthet eller liknande hos någon så tycker jag det är för jäkla fegt att skriva anonymt. I det lilla "bloggbråket" som uppstod var det t.ex. flera som anonymt kommenterade om mig - och enda anledningen till att det från början kunde starta var ju just på grund av att jag inte kommenterar anonymt. Jag anser att man får stå för det man skriver.
 
På tredje plats kommer att använda traditioner som ursäkt för att upprätthålla rasistiska eller sexistiska traditioner. Detta med tanke på alla artiklar kring pojkar som inte fått vara lucia och att folk inte vill att de skall klippa bort den svarta dockan från Kalles jul. Det fånigaste av allt är att man oftast pratar om traditioner som om det ä rnågot konstant då det egentligen förändrats hur många gånger som helst innan. Kan klargöra att jag inte menar pepparkakorna, för pepparkaksgubbar är pepparkaksgubbar och ingenting annat. Om man får det till rasism så tänker man fel. Däremot blir jag skitstörd när folk vill fortsätta kalla det "negerbollar" bara för att man alltid gjort det innan. Bara för att man gjort något länge innebär det inte att det är rätt.
 
På andra plats kommer de som kallar sig antifeminister eller de som är emot genustänk, enbart för att de bara inte fattar grejen. De som använder som motargument att "men min dotter gillar rosa" eller "min son har alltid velat leka med bilar" - precis som om någon försökt förbjuda detta, och precis som om påverkan från omvärlden drabbar alla andra förutom just deras barn. Blir galen på de som nästan med flit missuppfattar hela grejen och "vill ha det som det alltid varit"..... hmm.. jo för könsrollsnormer har ju sett likadana ut alltid eller...?
 
På första plats kommer religion. Jag tycker verkligen inte om religion. En slags masspsykos som skapat så många konflikter i världen och som orsakat så mycket hemskheter men trots detta försöker ha pantent på begreppet godhet. Säger inte att det inte finns religiösa människor eller grupper som gjort och gör mycket gott också, men det hade de kunnat göra utan religionen också... och det kan inte ursäkta allt annan skit som religionen skapar. Bort med all religion säger jag... och nej, jag önskar inte förbud som att man skulle göra sig av med alla troende men jag önskar och hoppas att folk får lite mer vett och sans med tiden.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela