Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Dagisinskolningen snart avklarad

Publicerad 2012-08-31 09:25:19 i Allmänt,

Nu har skrutten blivit frisk igen och vi har kunnat göra klart inskolningen. I onsdags var han där 9-12 vilket innebar att han åt där, igår 9-14 vilket inkluderade även sovstunden och idag är han där 07.45-14 så att han även äter frukost där.
Måste säga att det absolut gått över förväntan. Han kan vara lite småledsen när man lämnar. Vill att jag bär honom in och det kan komma några små tårar, men efter lite kramar och pussar av mig och förslag på rolig aktivitet från någon av fröknarna så är det bra igen. Så har aldrig behövt gå medan han fortfarande är ledsen.
Jag gör förresten ytterst sällan det, går när han är ledsen. Jag har som princip att jag hellre kommer för sent till jobbet än stresslämnar honom när han inte vill. Det får ta sin tid, men brukar lösa sig på mindre än 5 minuter.
 
Fröknarna har informerat mig om att han sedan är glad hela tiden han är där och när jag hämtar så vill han oftast inte gå hem utan vill helst att jag skall komma in och leka så han får visa vad han hållt på med under dagen.
 
Har mest varit nervös för hur det skall gå med att sova på dagis. Dels har han slutat sova dagtid hemma och dels så har han aldrig sovit på madrass tillsammans med andra på dagis utan alltid i vagn ute. Har ju dock märkt hur trött han är efter dagis så visste ju att det kommer behövas sovstund dagtid om han skall orka och inte skall somna direkt han kommer hem. 
Fröknarna berättade dock att när det var dags för sovstund hade Nico inte alls haft problem med det utan hade gjort som de andra barnen. Han hade fått sin napp, snutte och snuttekudde och lagt sig på en madrass med liten filt på och somnat ganska snabbt (efter att ha fnissat lite åt en liten flicka som låtsades snarka).
När jag kom vid 14 ville han inte ens vakna trots att alla andra barn redan var uppe och lekte igen så fick bära hem ett halvsovande barn :)
 
Känns riktigt bra detta dagiset, så är en stor lättnad.
 
Nico älskar när vi tar mobilkameran och vänder den så han kan se sig själv samtidigt som han tar kort. Och nu har han upptäckt att det är roligt att spexa lite när man fotograferar också :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela