Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Nicos mat

Publicerad 2011-03-17 15:35:56 i Nytt på bebisfronten,

Jag vet att jag kan tjata en hel del om Nico matvanor och sådant, men tycker det är så svårt att veta hur mycket mat och dryck som är lagom.

Som det ser ut nu så ser Nicos matdygn ut så här:

* Om han vaknar tidigt dvs. 6-7 så kan han få lite ersättning på morgonen

* 9.00 Frukost bestående av 1 dl havregröt och 1/4 dl fruktpuré. Dricker kanske 10 ml ersättnin som dryck

* 10.30 Frukt = ca 3 skivor banan och 2 smala apelsinklyftor skurna i mindre bitar. Dricker ca 10 ml vatten eller fruktdryck. Ibland får han en liten smörgås också.

* 12.00 1 dl matpuré och 1/2 dl fruktpuré. Dricker ca 10-20 ml vatten eller fruktdryck.

* 14.30 Frukt = samma som ovan med dryck till.

* 16.00 Här skall middag introduceras men som det är nu tycker jag det blir lite för mycket med ett mål riktig mat till så han kan ibland få bara lite matpuré med nån frukt efteråt eller så äter han en fruktbägare eller annan mellisliknande måltid. Dryck till av samma mängd som vid övriga mål.

* 18.30 Kvällsmat med 1 dl havregröt och 1/4 dl fruktpuré. 10-20 ml ersättning som dryck.

* Om han vill, vilket han inte ville igår, så kan han få en mindre mängd ersättning vid 21.30.

Planen är ju att han inte skall vakna så tidigt som han gör så att jag kan få bort att han får ersättning ibland på morgonen innan frukost. Eller bör jag förskjuta hela matschemat och ta frukosten tidigare? Från och med nu skall han ju inte få mat nattetid och om det fungerar skall även ersättning vid 21.30 tas bort så snart som möjligt.

Så om man bortser från dessa två ersättningstillfällen, hur tycker ni att det ser ut matmässigt då? Jag följer rekommendationerna med mellanmål och än så länge kan jag inte ha längre tid mellan målen för det klarar han inte utan att bli väldigt hungrig.
Om man ger vid dessa tider, vad tycker ni då om matmängden? Eftersom läkaren anser att Nico väger för mycket så är väl frågan snarast om man kan anse att han får för mycket mat vid något att tillfällena?
Och en annan fråga är om han får i sig den vätska han behöver om han dricker ca 10-20 ml dryck vid varje måltid? Det blir ju då 60-120ml dryck per dygn, om man bortser från den vätska som finns i maten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela