Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Matdags

Publicerad 2011-03-05 12:09:04 i Nytt på bebisfronten,

Nu för tiden ser Nicos matschema ut ungefär så här:

07.00 Ersättning
9.00 Gröt med frukt
11.30 Matpuré med efterrrätt
14.00 Fruktmellis och ersättning
17.00 Lite ersättning
18.00 Gröt
21.00 Ersättning
02.30 Ersättning

Igår försökte jag ge honom kalops, men det ville han inte äta. Jag tror det beror på den underliga korniga konstinsen. När jag idag gav lasange igen så åt han det utan protester. Dock får jag köra ett litet trix ibland för att få honom att öppna munnen ordentligt. Jag startar med skeden långt upp i luften och för den sedan mot hans mun medan jag sjunger "Tuff tuff, tuff tuff, MERA MAAT!". Han tycker det är mycket skojigt av mig.

Han åt idag 1/4 stor burk lasange och en halv tub av Ellas banan och ris mellis. Tog avsiktligt inte mer lasagne eftersom jag tycker det är bättre att han äter upp än att jag sitter och trugar det sista och han lämnar massor.

Måste skryta lite att han nu inte sölar nästan alls med matpuré heller. På haklappen idag blev det bara två knappnålshuvudsstora fläckar. Han sölar enbart om jag ger honom något han tycker är så virdrigt att han spottar ut det, eller om jag med flit ger honom lite mat att kladda med. Jag gör det ibland eftersom han tycker det är så kul och för att det sägs att det skall vara utvecklande för barn att få känna texturen på maten. Annars så kan man gå på BVC-sköterskans förklaring "Du vet ju själv hur mysigt det är att klämma potatismos genom fingrarna" - jag fick genast bilder i huvudet av hur middagstid hemma hos henne ser ut.

Om det sölas vid Nicos matstunder så är det faktiskt oftast jag som står för sölandet. Om jag t.ex. glömmer dra av undersidan av skeden eller lassar på för mycket så det droppar ner på brickan framför Nico. Och då får man stå sitt kast för då tar det inte ens en millisekund innan han slår handen i det eller drar i det med ärmarna.

Efter maten leker vi alltid handleken. Den älskar han. Den går ut på att jag lägger mina händer på brickan framför honom och så slår han på den ena. Då slår jag med min andra hand på hans hand. Då slår han mig på den handen istället. Och så håller man på så... fram och tillbaka.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-03-05 12:56:25

K äter 4 ggr per dag hon, ibland fem. hon orkar lixåm inte äta mer än så. hur mkt äter nico per gång?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela