Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Man oroar sig ibland

Publicerad 2011-03-17 18:41:15 i Nytt på bebisfronten,

Kan ju börja med att säga att det är svårt att hålla sig till rutiner. Nico vägrade sova sin eftermiddagslur. Han låg i sängen hela tiden och ibland lekte han lite och ibland vrålade han argt, men sov gjorde han inte. Kommer ändå se till att han inte lägger sig tidigare än 19 och helst 19.30 eller 20.
Han är dock på ett riktigt jobbigt humör. Han gallskriker nästan hela tiden. Inte som om han är ledsen utan som om han är arg, och ibland glatt. Men högljutt är det.

Är rädd att han har ont i sin mage dock. Han har ju varit hård i magen i flera dagar nu. I förrgår och igår bajsade han en gång per dag och då hårt och inte mycket och idag har han inte bajsat alls. Har gett massa päronpuré men det har inte hjälpt så nu på kvällen blandade jag matolja i hans gröt (inte poppis) i hopp om att det skall sätta fart, men inget händer. Jag får nog åka och köpa något laxerande imorgon om det inte löst sig då. Har glömt vad de där laxeringsmedlen som man kan ha till bebisar heter dock...

Dessutom har han under dagen haft en underlig hosta för sig. Han hostar inte som när man är sjuk utan som när man satt något i halsen. Tårarna sprutar och han hostar och hostar så han blir alldeles röd. Blir skitnervös varje gång att han håller på att kvävas men så slutar han plötsligt. Det har inte varit när han har ätit utan sker bara helt plötsligt. Kan han ha något som sitter i halsen? Han satte nämligen en bit frukt i halsen i morse så blir rädd att det skall vara något kvar i halsen som fastnat och irriterar.. men då borde det väl märkas hela tiden visserligen.

Så, nu skall jag vänta på att Hampus skall vakna (han har underliga sovtider när han skall ställa om dygnet till ett nytt skift) och hoppas på bajs. Sånt gör man ibland som mamma - hoppas på bajs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela