Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Det där med rutiner

Publicerad 2011-03-16 16:26:47 i Nytt på bebisfronten,

Jag tycker det är svårt det där med att ha ordentliga rutiner. Och det handlar inte alls om att jag själv inte hade rutiner innan så att jag därför inte kan hålla dem utan det handlar främst om tre saker:
1. Jag orkar inte med den kamp det blir om Nico ska sova när han inte vill sova
2. Jag klarar inte av att hålla honom vaken när han är trött för då tycker jag så synd om honom
3. Jag klarar inte av att väcka honom när han sover för det känns så taskigt

På grund av detta blir det ju Nico som styr dygnet och då han inte alltid vill sova på samma tider som han ville dagen innan så förflyttas allt hit och dit och rutinerna blir det inget av. Jag skall dock försöka få ändring på detta hade jag tänkt.
Just nu tänkte jag att rutinerna skulle se ut ungefär så här...

7.00 – 8.00

Vakna. Helst hade jag ju sett att han vaknade vid 9, men tror inte jag kan hoppas på det just nu. Om han vill på morgonen så får han dricka lite ersättning, men oftast vill han bara ha ca 60ml eller ännu mindre.

9.00

Frukost med gröt, fruktpuré + vatten

9.30-10.30

Sova

10.30

Frukt, och kanske nån liten smörgås

12.00

Lunch + efterrätt + vatten (han äter just nu ca 1 dl matpuré och 1/2 dl fruktpuré)

13.00-14.00

Sova

14.30

Litet mellanmål, t.ex. frukt

16.00

"Middag". Än så länge varierar det hur hungrig han är vid detta målet och beroende på omständigheterna så är detta fortfarande en ganska öppen måltid som kan bestå av matpuré med efterrätt eller en flaska ersättning med en liten fruktbägare etc.

17.00-17.30

Sova om han vill... och det vill han. Här kommer utmaningen vara att faktiskt väcka honom efter en halvtimme för han skulle nog gärna sova ännu längre eller till och med somna för natten många dagar.

18.30

Kvällsmat med gröt, fruktpuré + vatten

19.00 (eller 19.30, har inte bestämt mig ännu)

Sova

21.30

120ml ersättning. Kommer låta honom ha detta sista kvällsmål ännu ett tag.

Dock har jag redan börjat och skall försöka ännu mer nu att trappa ut och ta bort hans nattmål runt 3. Nu för tiden äter han oftast bara 60-90ml då så jag vet att det går att ta bort. Redan i natt skall jag testa att bara ge honom lite vatten och se om han kan somna om efter det.

Några tankar eller funderingar? Är det för mycket mat? För lite? Låter jag honom sova för mycket? Det är så himla svårt för han är verkligen som en mat- och sovklocka som vill äta och sova ganska ofta, och jag tänker att jag måste försöka rätta till det i alla fall lite.

 

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-03-17 13:23:17

jag tror att oavsett hur en plan ser ut så är det bra att bara ha en plan. och vara konsekvent och hålla sej till den. varje gång man ger upp så får ju bebisen inte ens chans att ställa om sin klockan lixåm.

sedan har du ju gjort det efter att passa nico och hans behov =) kerstin sover ju bara 2 ggr per dag och äter 5.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela