Knyttet - kort men tjock

En feministisk socionoms tankar om ditt och datt

Bara en sak till

Publicerad 2011-03-10 21:17:19 i Allmänt,

Jag hade tänkt sova lite nu men så läste jag en sak och det väckte massa tankar... skall dock varna för att detta kan vara ett av de mest meningslösa funderingarna jag haft.

På Spiderchicks blogg hade hon lagt ut bilder på sitt lilla barn som diskar och fick genast massa kommentarer för att hennes disktrasa hängde på vattenkranens "hals" (ganska långt ner.. alltså långt bort från själva kranens munstycke) eftersom bakterier från trasan då skulle hamna i vattnet från kranen.

Detta skapade en del frågor i mitt huvud:

För det första undrar jag hur bakterierna från trasan hamnar i vattnet. Hoppar de från trasan till glas som närmar sig eller kryper de upp längs kranens hals och dyker ner när glaset är under munstycket? Eller är personer som skall ta vatten överlag dåliga på att sikta och riskerar att träffa trasan istället?

Brukar man inte ha disktrasor till att torka av ytor i köket med? Som diskbänk och skärbräda... Har man inte då bakteriedödande medel på trasan, eller smetar man bara ut bakterierna överallt? Om man är så rädd att dessa bakterier skall hamna i vattnet varför bryr man sig inte om att man just kletat ut dem i hela köket? De lär ju hamna på det mesta menar jag....

Kan någon förklara detta för mig? Hade varit intressant att veta även om jag inte oroar mig alls för bakterier. Lite skit rensar magen, som man säger. Tror det är bra att få i sig lite bakterier till och från.

Kommentarer

Postat av: sofia

Publicerad 2011-03-11 15:39:45

haha bra där, ja du det kan man fråga sej!

Postat av: lovisa

Publicerad 2011-03-11 16:31:12

Hej är allt bra?:)

Tänkte bara nämna att jag har en tävling på bloggen där du kan vinna en sjukt snygg plånbok från www.brandsinfashion.com!

Om du vill kika hur den ser ut och kanske delta kan du klicka på länken:

http://lavitadilovisa.blogg.se/2011/march/vinn-snygg-planbok.html

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela